Info

Cu ce îți ajută organismul dieta de detoxifiere

detox sursa foto iswari
sursa foto iswari

Ce este o dietă de detoxifiere? Se spune că, în timp, din cauza alegerilor alimentare proaste, a expunerii la substanțe chimice dăunătoare și a diferitelor forme de poluare, mai multe toxine se acumulează în organism.

O dietă de detoxifiere are ca scop eliminarea substanțelor nedorite prezente în organism și, de asemenea, creșterea absorbției de vitamine și minerale. O astfel de dietă constă, în general, în a bea multe lichide, a mânca alimente integrale sau chiar a ține post timp de câteva zile sau, uneori, chiar o săptămână.

Tipuri de diete de detoxifiere

Dietele de detoxifiere variază semnificativ unele față de altele în ceea ce privește practica, precum și intensitatea.

  1. Master Cleanse

Cea mai intensă dintre toate este Master Cleanse, care presupune prepararea unui amestec de suc de lămâie, sirop de arțar, piper cayenne și apă, care se consumă timp de cel puțin zece zile.

  1. Dieta cu sucuri

Poate una dintre cele mai populare diete de detoxifiere este cură de sucuri în care se consumă doar sucuri de fructe sau legume pe toată durata dietei.

Sunt urmate și dietele de curățare a ficatului, care presupun, în esență, consumul de multă apă, sucuri de legume/fructe, precum și controlul consumului de potasiu.

De ce ar trebui să fac o dietă de detoxifiere?

O dietă de detoxifiere are mai multe avantaje, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Pe lângă curățarea organismului de toxine, o dietă de detoxifiere are efecte pozitive și asupra sănătății mentale. Potrivit experiențelor împărtășite de mai multe persoane care au urmat această dietă, o cură de detoxifiere aduce un sentiment de calm, prospețime și pace în organism. Alții au raportat, de asemenea, că se simt întineriți și energizați. La o privire mai atentă, se pot găsi, de asemenea, cazuri de post în multe culturi despre care se spune că aduce acest sentiment de seninătate, dar și că dezvoltă disciplina.

Prin urmare, ideea de a posti sau de a limita dieta la anumite tipuri de alimente în anumite momente ale zilei nu este complet străină. Aceste diete de detoxifiere sunt utilizate în principal pentru pierderea în greutate, pentru a diminua consumul de substanțe precum alcoolul, tutunul sau cafeaua, pentru a depăși afecțiuni precum durerile de cap sau de articulații și chiar și pentru a îmbunătăți pur și simplu obiceiurile alimentare.

Există mai multe beneficii tangibile pe care se presupune că cineva le poate obține de pe urma unei astfel de diete, în afară de simpla liniște mentală. Printre acestea se numără:

Promovarea sănătății pielii și a părului

Eliminarea toxinelor duce la o piele sănătoasă și strălucitoare. De asemenea, poate diminua acneea și vă poate curăța pielea, ceea ce face ca dietele de detoxifiere să fie bune pentru piele.

Se spune că aceste diete fac părul mai strălucitor și, de asemenea, îl fac să crească mai mult timp. Acest lucru se datorează eliminării toxinelor de la nivelul foliculilor, care ar fi putut împiedica creșterea părului, ducând la un păr fragil și lipsit de viață.

Susținerea sistemului digestiv și pierderea în greutate

Eliminarea toxinelor ajută la absorbția vitaminelor și a altor nutrienți. În plus, se spune că dietele de detoxifiere modifică metabolismul, ceea ce duce la gestionarea greutății pe termen lung

Stimularea sistemului imunitar

Deoarece sunt absorbite cantități mai mari de vitamine și minerale, iar organele vitale încep să devină mai sănătoase, rezultă o creștere a imunității.

Îmbunătățirea stării mentale

Dietele de detoxifiere sunt, de asemenea, pentru a ajuta la somn, concentrare și claritate. Astfel, ele joacă un rol în îmbunătățirea stării mentale a oricărui individ. În plus, aceste diete ajută și la întârzierea sau diminuarea semnelor vizibile de îmbătrânire.