Infofinanciar > Info > Crăciunul în jurul lumii: simbolistică și tradiții!
Info

Crăciunul în jurul lumii: simbolistică și tradiții!

hotnews.ro
FOTO:hotnews.ro

Împodobirea bradului de Crăciun, reducerile uriașe din centrele comerciale, aroma confortabilă de mandarine, cântatul colindelor de Crăciun, așteptarea venirii lui Moșului, așteptarea marilor sărbători după sărbătorile corporative în care încerci să te comporți adecvat, întâlnirea cu membrii familiei lângă foc și, bineînțeles, oferirea cadourilor de Crăciun celor dragi. Crăciunul este o perioadă minunată.

Ce fel de cadouri de Crăciun își oferă oamenii din întreaga lume?

Copiii din Olanda primesc cadouri de la Sinterklaas pe 5 decembrie, nu de Crăciun. Dacă ei lasă morcovi pentru calul lui Sinterklaas, acesta va lăsa dulciuri pentru copii. Se organizează jocuri speciale cu poezii și ghicitori. Când copiii urmăresc indiciile date, găsesc mici cadouri de Crăciun de la Sinterklaas.

JAPONIA

În Japonia, Crăciunul nu este considerat o sărbătoare religioasă, ci un moment fericit. Ajunul Crăciunului este sărbătorit mult mai mult decât Crăciunul în sine, este o zi foarte romantică în care cuplurile se întâlnesc și fac schimb de cadouri. Copiii din Japonia primesc cadourile de Crăciun nu sub bradul de Crăciun, ci pe pernă în timpul nopții.

deștepți.ro

Sursă foto: deștepți.ro Crăciunul în Tokio

În japoneză, „Crăciun fericit” este „Meri Kurisumasu”. Așadar, Meri Kurisumasu tuturor!

RUSIA

În Rusia nu se obișnuiește să se ofere cadouri de Crăciun. De fapt, mulți ruși sărbătoresc Crăciunul pe 6 ianuarie, iar sărbătoarea este percepută doar ca o zi sfântă în care oamenii merg la biserică și își petrec ziua cu gânduri bune. Crăciunul este sărbătorit cu membrii familiei și acasă.

Cu toate acestea, rușii își oferă cadouri de Crăciun unii altora de Anul Nou, pe 31 decembrie. Moș Frost aduce cadourile de Crăciun împreună cu nepoata sa, care îl ajută.

IRLANDA

La fel ca pentru majoritatea irlandezilor, Crăciunul înseamnă mai ales petrecerea timpului cu cei dragi, oferirea de cadouri și savurarea de mâncăruri gustoase, cum ar fi plăcintele de Crăciun cu carne tocată. În mod tradițional, familiile irlandeze lasă plăcinte cu carne tocată și Guinness Ale ca gustare pentru Moș Crăciun.

Sursă foto: her.ie. Crăciun în Dublin

De obicei, copiii așteaptă dimineața de Crăciun, deoarece este momentul în care li se permite să își despacheteze cadourile de Crăciun. Este momentul în care începe o oarecum o competiție în care copiii urmăresc să fie primii care își deschid cadourile.

CHINA

Crăciunul nu este deosebit de popular în China, deoarece doar un procent din chinezi sunt creștini. Ca și în Rusia, chinezii sărbătoresc Anul Nou mult mai mult și mai activ decât Crăciunul. Data la care se sărbătorește Anul Nou se bazează pe anul lunar chinezesc.

La fel ca de Crăciun, oamenii din China fac schimb de cadouri în timpul Festivalului Primăverii. Cele mai comune cadouri sunt plicurile roșii. Se crede că acestea aduc noroc celui care le primește.

În limba chineză „Crăciun fericit” este „Sheng Dan Kuai Le”.

GERMANIA

În mod tradițional, copiii germani scriu scrisori în care cer anumite cadouri pe care ar dori să le primească. Moș Crăciun sau Moș Crăciun aduce principalele cadouri de Crăciun pe 24 decembrie.

coverstories.ro

Sursă foto: coverstories.ro. Târg de Crăciun din Germania

Copiii speră, de asemenea, că der Nikolaus va aduce câteva cadouri mici, cum ar fi dulciuri și ciocolată pe 6 decembrie. Motivul pentru care „speră” să primească cadouri este că numai copiii bine crescuți pot primi dulciuri de la Nikolaus. Așadar, luna decembrie în Germania este într-adevăr un anotimp foarte favorabil cadourilor în Germania.

ITALIA

A avea pătuțuri în propria casă a devenit popular în Italia în secolul al XVI-lea și este popular și astăzi. Înainte, pătuțurile se găseau doar în biserici și catedrale. Astfel de scene de nașteri sunt foarte populare și se bucură pe scară largă în Italia. Sărbătorile de Crăciun încep cu opt zile înainte de Crăciun, cu o serie specială de rugăciuni și slujbe la biserică.

Copiii din Italia cred că o bătrână numită „Befana” le aduce cadouri de Crăciun. Acesștia atârnă ciorapi lângă șemineu pentru ca Befana să-și poată pune cadourile înăuntru în noaptea de Epifanie. În ziua de Crăciun, „Babbo Natale” (Moș Crăciun italian) ar putea să le aducă și el câteva cadouri mici, însă partea principală a ofertei de cadouri are loc în noaptea de Epifanie, potrivit meetngretme.com.

MEXIC

În Mexic, Crăciunul se sărbătorește între 12 decembrie și 6 ianuarie. În unele părți ale Mexicului, copiii se așteaptă să primească cadouri de Crăciun de la Moș Crăciun, în timp ce în sudul țării așteaptă darurile la Epifania, pe 6 ianuarie. Ziua de Crăciun este de obicei petrecută într-un cerc familial restrâns, alături de prieteni și persoane dragi. Străzile și casele sunt decorate cu tradiționalele poinsettii luminoase și scene de nativitate. Mexicul este la originea pointettiei.

Între 16 și 24 decembrie se organizează așa numitele ”posadas”. Acestea sunt procesiuni speciale care au loc în fiecare seară. În această seară, oamenii se adună și se îndreaptă spre o anumită casă, unde se organizează petreceri festive cu mâncare, băuturi și jocuri.

Tradițiile de Crăciun din întreaga lume variază de la o țară la alta, Moș Crăciun are nume și forme diferite, Crăciunul se sărbătorește în zile diferite și se oferă sau nu cadouri. Cu toate acestea, este imposibil de negat faptul că Crăciunul este încă unul dintre cele mai sărbătorite și mai strălucitoare evenimente din întreaga lume. Asigură-te că îl sărbătorești alături de cei pe care îi iubești și la care ții!

Feliz Navidad! Счастливого Рождества! Crăciun Fericit! Eid Milad Majid! Joyeux Noël!