Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Sud pregătește un pachet de sprijin în valoare de peste 7 miliarde de dolari pentru industria cipurilor
Lumea la zi

Coreea de Sud pregătește un pachet de sprijin în valoare de peste 7 miliarde de dolari pentru industria cipurilor

președinte coreea e sud (Sursă foto: Japan Times)
sursa foto arhiva companiei

Coreea de Sud pregătește planuri pentru un pachet de sprijin pentru investiții și cercetare în domeniul cipurilor în valoare de peste 10 trilioane de woni (7,30 miliarde de dolari), a declarat duminică ministrul de finanțe, după ce și-a propus să câștige un „război” în industria semiconductorilor.

Ministrul de finanțe, Choi Sang-mok, a declarat că guvernul va anunța în curând detaliile pachetului, care vizează materialele pentru cipuri, producătorii de echipamente și companiile fără fabrică din întregul lanț de aprovizionare cu semiconductori.
Programul ar putea include oferte de împrumuturi politice și înființarea unui nou fond finanțat de instituții financiare de stat și private, a declarat Choi în cadrul unei întâlniri cu directorii producătorilor interni de echipamente pentru cipuri, a precizat Ministerul de Finanțe într-o declarație.
Coreea de Sud construiește, de asemenea, un mega cluster de cipuri în Yongin, la sud de capitala sa, Seul, pe care îl prezintă ca fiind cel mai mare complex de înaltă tehnologie de acest tip din lume.
Președintele Yoon Suk Yeol a promis să investească toate resursele posibile pentru a câștiga „războiul” în domeniul cipurilor, promițând beneficii fiscale pentru investiții, potrivit Reuters.