Lumea la zi

Coreea de Nord intră în război! 100.000 de soldați sunt trimiși să sprijine armata rusească

Soldati coreeni Sursa foto m.zf.ro
Sursa foto: m.zf.ro

Coreea de Nord trimite 100.00 de soldați în războiul din Ucraina pentru a-l ajuta să câștige pe „prietenul de la Kremlin”, Vladimir Putin.

Liderul de la Phenian sare in ajutorul lui Vladimir Putin, și îi trimite acestuia un efectiv militar „voluntar” consistent ce constă în trupe militare. Informația a fost prezentată la televeziunea de stat rusă.

Putin primește sprijin din partea lui Kim Jong Un

Igor Korotchenko, un expert rus în apărare, laudă abilitățile militare ale soldaților nord coreeni împotriva bateriilor.

Potrivit Consiliului pentru Relații Externe de la New-York, armata Coreei de Nord este a patra ca mărime din lume, cu un volum total de cadre militare de 1.3 milioane, la care se mai adaugă și 600.00 de rezerviști.

Informația a fost preluată în spațiul media din România de cei de la Insider care au citat televiziunea de stat rusă

Același Igor Krotchenko  își susține arugumentația  și afirmă la Chanel One Rusia faptul că există rapoarte care consemnează existența unui număr de 100.000 de soldați pregătiți să ia parte la conflict.

Nici de această dată proaganda rusească irațională, de tip fake news presărată cu populism, nu a fost lăsată deoparte.

Conform New York Post, una dintre declarațiile  controversate ale expertului rus a îmbrăcat următoarea formă: „În cazul în care Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm să o facă”.

Armata rusă are o nevoie vitală de experință militară care să lupte eficient împotriva ucrainenilor, mai ales că aceștia sunt dotați cu tehnologie de ultimă generație venită din partea armatei SUA.

Sinead Baker, un expert militar, care scrie pentru Insider,  relevă faptul că rachetele cu rază lungă de acțiune și de înaltă precizie au făcut o diferență masivă în eforturile armatei ucrainiene de a rezista în fața agresorului.

Armata nord-coreeană folosește echipament militar învechit

Experții în apărare susțin faptul că armata nord- coreeană utilizează un echipament învechit.

Potrivit publicației sud coreene, Daily NK, Coreea de Nord va trimite și forță de muncă pentru a ajuta Rusia să reconstruiască părți din Ucraina, care se află sub dominație rusească. Conform surselor rusești citate de Daily NK, peste 1.000 de muncitori vor fi trimiși de Kim Jong Un în Ucraina în regiunea Donbasului, dacă Putin va reuși să câștige războiului.

„Având în vedere că războiul nu s-a încheiat încă, guvernul plănuiește să trimită muncitori la momentul potrivit, în timp ce monitorizează situația pe teren”, a transmis o sursă nord-coreeană pentru Daily NK.