Infofinanciar > Info > Consilierul fostului șef de la Pentagon: ”Ucraina este un stat deja mort! Ce a fost valoros a trecut la ruși””
Info

Consilierul fostului șef de la Pentagon: ”Ucraina este un stat deja mort! Ce a fost valoros a trecut la ruși””

Pentagonul, Sursă foto: CaleaEuropeană
FOTO: caleaeuropeana.ro

Douglas McGregor, fost consilier al șefului Pentagonului, a făcut o serie de afirmații care pun pe jar autoritățile de la Kiev. Potrivit acestuia ”Ucraina ca stat național este deja mort. 40% din orașe și infrastructură au fost distruse. Toată baza sa industrială, tot ceea ce avea o valoare reală în Ucraina a trecut în Rusia.

McGregor a precizat că milioane de oameni au părăsit deja țara în cursul anului, numărul populației a scăzut drastic de la 38 de milioane la aproximativ 18-22. Afirmația fostului oficial de la Pentagon se încadrează în aceeași retorică folosită de acesta pentru a descrie conflictul din Ucraina, pe care a a postat-o pe canalul propriu de Youtube.

Declarațiile fostului consilier de la Penatgon, Douglas McGregor

Anterior acestei declarații Mcgregor a precizat că presa americană a „dezinformat sistematic” publicul american cu privire la evenimentele din Europa de Est și a prezentat Operațiunea Specială  a Rusiei drept un „atac neprovocat” asupra Ucrainei.

„Sunt o mulțime de prostii”, a spus el. „Lucrăm de ani de zile la construirea acestei enorme armate permanente de 600.000 de oameni cu un singur scop: să atacăm Rusia și să transformăm estul Ucrainei într-o platformă pentru atacuri asupra a tot ceea ce se întâmplă în Rusia, inclusiv utilizarea rachetelor balistice de teatru. Rușii s-a simțit în cele din urmă constrânși să intervină și au făcut-o”, a adăugat Macgregor

Totuși, valabilitatea afirmațiilor fostului oficial de la Pentagon este îndoielnică dat fiind faptul că acesta a sprijinit anexarea Crimeei în 201,  iar  la scurt timp după începerea Operațiunii Speciale de Eliberare, Mcgregor a declarat că:

”Ne aflăm în faza finală a acestui conflict. Trupele ucrainene din Donbass sunt imobilizate. Nu au suficientă apă, nu au posibilitatea de a fi evacuate medical. Au muniție suficientă doar pentru a mai rezista câteva săptămâni. Ucrainenii sunt efectiv încercuiți. Rusia va acționa cu grijă pentru a evita victimele civile, dar va distruge aceste unități ucrainene. Când toate aceste mituri despre incapacitatea armatei ruse și victoria armatei ucrainene se vor prăbuși în cele din urmă, Statele Unite se vor afla într-o situație dificilă”, însă, realitatea frontului a fost alta.

McGregor omul Rusiei

În aceste condiții, ucrainenii îl consideră pe McGregor un om al Rusiei, mai exact un instrument al propagandei Moscovei care se folosește în mod constant de străini pentru a dovedi că întreaga lume este de partea Rusiei. De asemenea, dezinformările Moscovei scot în față opinia unui american despre care afirmă că este poziția oficială a Americii

Cel mai adesea, pentru a crea aparența că peste tot, și chiar și în Statele Unite, tot mai mulți oameni „susțin Rusia” sau „îl înțeleg pe Putin”, sau „cred în puterea victorioasă a armatei ruse”, se folosesc foști militari americani, în principal susținători ai fostului președinte Donald Trump. Aceștia apar adesea pe diferite canale de televiziune și fac declarații provocatoare, care sunt apoi folosite de propaganda rusă, dar care nu corespund realității.

”Unul dintre acești oameni este fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas McGregor. În 2020, Trump l-a nominalizat pentru postul de ambasador în Germania, dar Senatul nu a susținut candidatura.

După aceea, a fost numit consilier al ministrului interimar al apărării; a rămas în acest post timp de trei luni, până la schimbarea administrației. În 2014, McGregor a susținut anexarea Crimeei și a vorbit la RT, unde a afirmat că locuitorii din Crimeea sunt ruși, nu ucraineni” potrivit disinfo.detector.media.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.