Infofinanciar > Info > Conform Rusiei, NATO latră! Valery Kuzmin convocat de MAE după declarațiile postate pe Facebook
Info

Conform Rusiei, NATO latră! Valery Kuzmin convocat de MAE după declarațiile postate pe Facebook

ambasadorul Rusiei in Romania - sursa foto - mediafax.ro
Sursa foto - mediafax.ro

Ministerul de Externe l-a convocat pe Valery Kuzmin, ambasadorul rus în România, l-a chemat ca să explice declarațiile jignitoare pe care le-a făcut la adresa țării noastre. Acesta a folosit un limbaj ofensator.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe a tranmis următorul aspect: „În contextul publicării de către Ambasada Federației Ruse la București, pe pagina sa oficială de internet, a articolului cu titlul <Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii>, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.”.

Postarea de pe social media care a fost total inadecvată

Dat fiind acest context, Valery Kuzmin a avut o întâlnire cu secretarul de stat pentru afaceri strategice. Iulian Fota a pus în lumină faptul că reprezentantul Rusiei în România a folosit un limbaj inadecvat și ofensator către România și NATO.

Misiunea diplomatică rusă a postat pe internet un text numit „Despre război și pace în Ucraina”. Mesajul publicat pe data de 22 aprilie 2022 a fost contestat de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unei Note Verbale. Cu ajutorul acestui lucru a fost exprimat faptul că România este în dezacord cu declarațiile postate. Acest lucru a fost realizat în scris, respectând termenii cei mai riguroși.

În același comunicat de presă este menționat și următorul aspect: „ (…)Totodată, MAE a atras atenția asupra modului dezumanizant și neconform cu realitatea al descrierii războiului din Ucraina, pentru care partea rusă deține întreaga responsabilitate, și a reiterat îndemnul la maximă reținere în abordarea publică pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor și mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei.”.

Conform comunicatului de presă, secretarul de stat a tras încă un semnal de alarmă asupra faptului că acest comportament de comunicare indică un mod constant distructiv a relației bilaterale venit din partea Ambasadei. De asemenea, s-a făcut o cerere ca mesajele cu caracter public să se încadreze în limitele pe care Convenția de la Viena le are în ceea ce privește relațiile de diplomație, încă din anul 1961.

Ambasada Rusiei la București a postat pe Facebook, potrivit sursei citate, un articol cu numele de „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”. Încă un lucru asupra căruia s-a atras atenția a fost maniera inumană și inadecvată cu lumea reală prin care s-a descris situația actuală prin care trece Ucraina. Partea rusă este răspunzătoare în totalitate pentru aceste declarații, iar îndemnul la maximă abținere pe acest subiect a fost repetat.