Infofinanciar > Info > „Este naționalist maghiar și anti-România”. Acuzații incredibile la adresa unui ministru din Guvernul Ciucă!
Info

„Este naționalist maghiar și anti-România”. Acuzații incredibile la adresa unui ministru din Guvernul Ciucă!

nationala de hochei a Romaniei - sursa foto - romaniatv.net
nationala de hochei a Romaniei - sursa foto - romaniatv.net

Secretarul general al Federației de Hochei pe Gheață, Alxandru Nistor, este extrem de nervos pe jucătorii de etnie maghiară din reprezentativa României. Îi acuză că nu au vrut să joace și că sunt trădători de țară. Aceste declarații au venit chiar după meciul de hochei de la cea mai recentă ediție a Campionatului Mondial, contra Ungariei.

La meciul de duminică dintre România și Ungaria, toți hocheiștii care jucau pentru România, mai puțin trei dintrei ei, s-au aliniat și au început să cânte „imnul Ținutului Secuiesc”. Șefii Federației au confirmat în mod oficial această întâmplare. Totuși, un jurnalist al TVR susține că nu i-a văzut pe jucători să cânte, ci doar au asistat la un moment de galerie vechi de 20 de ani.

Alexandru Nistor spune că acest lucru este o lipsă totală de respect

Conform celor de la ProSport, Alexandru Nistor a declarat următoarele: „ Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Sportivii de etnie maghiară nu au vrut practic să joace, patinau în gol, dădeau cu crosa pe lângă adversari. Puteam să intrăm în prima grupă, dar ei s-au întors împotriva țării pe care o reprezintă. Au făcut figurație, să fim serioși. Nu au jucat cu inima pentru România, ci pentru Ungaria! Știu că sunt acuzații grave, dar așa s-a văzut. Au fost născuți și crescuți de o țară, România, iar ei au trădat. Păstrând proporțiile, e ca la război, au întors armele împotriva țării lor.”.

După această declarație, oficialul din Federația de Hochei a continuat să îl atace și pe Tanczos Barna, fostul președinte. A declarat că acest lucru nu a fost deloc unul întâmplător și că jucătorii au fost încurajați să aibă această atitudine chiar de Barna. Alexandru Nistor a fost secretar  general al Federației când Tanczos Barna era la conducere, dar a plecat pentru că nu mai era de acord cu lucrurile care se întâmplau pe plan intern. Spune că erau trei români la nivelul întregii federații și că se vorbea doar în limba maghiară. Menționând că nu l-a interesat salariul și că a plecat din principii de demnitate.

Atitudinea lui Tanczos Barna față de România

Tot Nistor spune : „Nici nu vreau să vă spun cum vorbea el despre România. Este un naționalist maghiar, aș zice poate chiar spre extremă. A încurajat tot timpul comportamentul pro-Ungaria și anti-România. După câțiva ani cu „răposata” conducere s-a ajuns la o datorie de peste un milion de euro a federației! Abia după ce au venit domnul Florian Gheorghe și Alexandru Hălăucă s-au îndreptat lucrurile și acum sunt puțin pe plus din punct de vedere financiar.”.

Secretarul General al  Federației Române de Hochei anunță un set de măsuri dure după incidentele care au avut loc. Acestea vor fi luate în cadul unei ședințe a Biroului General, Nistor menționând că el este un patriot convins, deși a lipsit 35 de ani din România.

Momentul în sine a fost următorul: regulamentul de la Campionatul Mondial spune că la finalul meciului se cântă imnul echipei care a ieșit învingătoare, totuși jucătorii României au ales să cânte imnul Ținutului Secuiesc.

Nistor a ținut să felicite, din nou, gestul pe care Monica Iacob Ridzi l-a făcut, declarând că: „Când am informat-o că la Miercurea Ciuc, la toate partidele din campionat, se cântă imnul Ținutului Secuiesc, dumneaei a pus mâna pe telefonși l-a sunt direct pe primarul orașului. L-a făcut cu ou și cu oțet și i-a explicat că orașul pe care îl conduce se află în România și că trebuie să respecte această țară.”.

Pentru naționala României de hochei, cei mai mulți dintre jucători sunt de etnie maghiară.