Infofinanciar > Lumea la zi > Compania media a lui Trump, evaluată la aproape 9,6 miliarde de dolari. Acțiunile ai crescut cu peste 40%
Lumea la zi

Compania media a lui Trump, evaluată la aproape 9,6 miliarde de dolari. Acțiunile ai crescut cu peste 40%

Donald Trump (sursă foto: Bloomberg)
Sursa foto Arhiva companiei

Acțiunile Trump Media & Technology Group au urcat marți cu peste 40% în debutul lor pe Nasdaq. Acest lucru se întâmplă la mai bine de doi ani de la anunțarea fuziunii cu o firmă de tip blank-check.

La 70,46 dolari, capitalizarea bursieră a companiei a fost de 9,55 miliarde de dolari pe o bază nediluată. Tranzacționarea acțiunilor sub noul ticker „DJT” a fost întreruptă pentru scurt timp imediat după clopoțelul de deschidere din cauza volatilității.

Participația majoritară a lui Donald Trump la TMTG a fost evaluată ultima dată la 5,55 miliarde de dolari. Restricțiile de blocare timp de șase luni ar putea să-l împiedice să vândă sau să se împrumute din participația sa.

„Evaluarea afacerii este bogată în raport cu fundamentele sale de bază. Nu m-aș pune în fața ei pe termen scurt. Această evaluare ar putea fi mai mult o aproximare asupra entuziasmului susținătorilor lui Trump decât o estimare rezonabilă a perspectivelor de bază ale afacerii.”, a declarat Thomas Hayes, președintele Great Hill Capital.

TMTG a fost a doua cea mai mare creștere procentuală pe bursele americane la ora 10.20, ora Europei Centrale, potrivit datelor LSEG. Platforma de socializare și de tranzacționare Stocktwits, axată pe comercianții cu amănuntul, a listat-o ca fiind cea mai trending stock.

Acțiunile firmei de cecuri în alb Digital World Acquisition Corp, care este acum TMTG, au urcat luni cu peste 35% după finalizarea fuziunii, conform Reuters.com.