Infofinanciar > Info > Compania Bosch face angajări! Românii sunt invitați să lucreze în noile spații de producție
Info

Compania Bosch face angajări! Românii sunt invitați să lucreze în noile spații de producție

bosch
sursa bosch.ro

În momentul de față gigantul german Bosch are în România un număr aproximativ de 8000 de angajați însă își va crește efectivul în cele ce urmează cu cel puțin 400 de oameni, spun reprezentanții companiei, care preconizează extinderea fabricilor din Cluj și Blaj. Însă cu toate acestea, compania are o prognoză rezervată pentru business în acest an din cauza impactului negativ pe care pandemia de coronavirus la produs.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Cu două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie și Tehnologie industrială.

Compania va face angajări anul acesta, în special în cercetare și dezvoltare, producție și servicii. „Spre exemplu, pentru centrul de inginerie vrem să recrutăm anul acesta peste 400 de specialiști în domeniul ingineriei software și hardware. De asemenea, vom continua angajările în fabrici și în cadrul diviziei Bosch Service Solutions din Timișoara. Pentru anul 2023 nu avem încă planuri concrete de angajare, însă, odată cu extinderea de anul acesta în toate sectoarele de activitate, prevedem și investiții în resursele umane”, declară reprezentanții.  

700 milioane de euro investiți în România până în prezent

Grupul german, Bosch, anul acesta va încerca extinderea Centrului de Inginerie la București, și va fi, de asemenea, extinsă capacitatea de producție în fabricile din Cluj si Blaj. A fost inaugurată o a treia hală de producție la Cluj în 2021. În această unitate de producție, Bosch produce, unități de control electronic pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple și pentru asistență la condus.

Bosch a investit peste 700 milioane de euro în România între 2005 și 2021. Anul trecut totalul a fost de 83 milioane euro.