Infofinanciar > Educație financiară > Comisioanele Revolut. Ce nu știai despre celebra metodă de plată
Educație financiară

Comisioanele Revolut. Ce nu știai despre celebra metodă de plată

Revolut - sursa foto - stirileprotv.ro

Din ce în ce mai mulți români își fac un card Revolut. Ei îl aleg pentru că plățile se fac foarte rapid și ușor.

Spre exemplu, poți primi bani pe Revolut chiar și de la persoane care își țin banii la alte bănci. Și acest lucru nu presupune comision interbancar. Iar plata este instantanee  Totuși, există alte comisioane pe care metoda de plată cu o faimă crescândă le presupune.

Ce bani în plus solicită Revolut

În general, firma își face banii din abonamentele clienților. Acestea sunt de trei tipuri: Plus, cu 14,99/lună, Premium, cu 24,99/lună și Metal. Costurile celui din urmă se ridică la 54,99 lei/lună.

Totuși, mai sunt câteva costuri de care să ții seama. În primul rând, atunci când ceri emiterea unui card fizic, va trebui să suporți costurile de livrare. Un alt aspect important este că înlocuirea cardului, în cazul în care îl pierzi pe primul, va duce la cheltuieli de 25 de lei.

Fanatik amintește și de faptul că îți poți personaliza cardul. Dar dacă faci acest lucru, se vor percepe câteva taxe suplimentare.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este acela că limitele de retragere ale Revolutului înainte de perceperea comisionului sunt mai mici. Mai precis, nu poți să scoți mai mult de 800 de lei într-o lună de la bancomat. În afara limitei de valoare, nu poți nici să faci mai mult de cinci astfel de tranzacții într-o singură lună. Dacă depășești limita, se va aplica un comision de 2%.

Ce comisioane aplică băncile de obicei

Majoritatea instituțiilor bancare și metodelor de plată impun un comision dacă faci tranzacții la ATM-ul altei bănci decât cea la care ai cont.

De asemenea, transferul interbancar va duce și el la un mic comision de obicei. De asemenea, este frecventă taxarea în schimbul unei tranzacții mai rapide.