Infofinanciar > Info > Comerțul sporește! Cifrele sunt în creștere la comerțul cu ridicata
Info

Comerțul sporește! Cifrele sunt în creștere la comerțul cu ridicata

comert cu amanuntul (sursă foto: GdS)
sursă foto: GdS

Potrivit ultimelor date din partea Institutului Național de Statistică (INS), în cazul României, cifrele sunt în creștere pe partea comercială. Astfel, este vorba despre cifra de afaceri din comerţul cu ridicata. Însă de la aceste calcule au fost exceptate comerţul cu autovehicule şi cel cu motociclete, serie brută.

În rest, s-au înregistrat majorări în termeni nominali, cu 3,2% în primele şapte luni al acestui an. S-a luat ca termen de comparație aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, evoluţia această a fost impulsionată de creşterea activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata , unde s-a raportat un plus de 16,1%. Apoi este vorba despre comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri, unde cifra este una identică în cazul majorării.

Menționăm apoi cazul comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii, unde vorbim de o creștere de 14,1%. Apoi este comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,6%), scrie Agerpres.