Infofinanciar > Info > Ce mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România? Legea, publicată în Monitorul Oficial 
Info

Ce mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România? Legea, publicată în Monitorul Oficial 

Masini Sursa foto www.cumparmasinibucuresti.ro
Sursa foto Arhiva companiei

Au apărut noi schimbări în Codul Rutier. A fost introdusă o lege ce vizează în mod direct mașinile ce sunt aduse din străinătate. Mai exact, autovehiculele ce sunt furate din străinătate.

De acum, acestea nu vor mai putea fi înmatriculate pe teritoriul României.

Mașini furate, luate în vizor 

De acum se vor introduce numerele de înmatriculare la primării. Acestea vor avea un indicativ ce este format din cifre. În acest fel vor fi identificate mult mai ușor în trafic.  În cadrul acestora, culoare distinctivă va fi păstrată. Totuși, se schimbă abrevierea localităților cu numere pentru a fi mai ușor de identificat în trafic. Vehiculele ce sunt vizate sunt tramvaiele, microbuzele, mopedele, mașinile agricole.

Numerele de înmatriculare actuale sunt valabile până la radierea autovehiculelor.  Această nouă lege a înmatriculării vizează atât mașinile furate în România sau în străinătate, cât și cele ce sunt date în urmărire.

Înainte ca această lege să intre în vigoare lucrurile erau mult mai relaxate pentru cei care furau mașini. Atunci o mașină trebuie să fie furată și să fie dată în urmărire. Același lucru se aplica atât mașinilor din România, cât și celor din străinătate.

Multe mașini ce erau furate în străinătate nu erau reclamate Poliției. Acest lucru ar fi dus la înmatricularea mașinilor, întrucât în acest caz nu era aplicabilă interdicția.

”Autovehiculele și remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliției Române ori de către autoritățile altor state, nu se înmatriculează”, se arată în noua Hotărâre de Guvern.

Permis de conducere internațional

De asemenea, trebuie menționat faptul că permisul de conducere internațional va putea fi eliberat și de Direcția Permise de Conducere și Înmatriculări, nu doar de Automobil Club Român.

Referitor la permisul de conducere internațional, acesta se va elibera persoanelor ce conduc autoturisme pe teritoriul străin. Acesta este văzut mai mul ca o traducere legalizată a permisului național românesc în 7 limbi de circulație internațională. De asemenea, acestea est recunoscut de statele ce au semnat Convenția asupra Traficului Rutier de la Viena din anul 1968, conform avocatnet.ro.

În acest fel, cel ce are permisul de conducere internațional nu mai trebuie să aibă traducere legalizată a permisului său de conducere. Dacă nu există o traducere legalizată atunci când un român este  în altă țară, pot exista repercusiuni.

Acesta poate fi obligat de poliția din țara respectivă să caute un traducător autorizat. Acest lucru poate aduce o pagubă destul de mare pentru șofer. Pe lângă taxa traducerii se va aplica și taxa notarială de legalizare.