Infofinanciar > Info > Cod Roșu de vreme rea în Europa! Cum va fi afectată România
Info

Cod Roșu de vreme rea în Europa! Cum va fi afectată România

vreme rea (sursă foto: playtech.ro)
sursă foto: playtech.ro

Vremea la acest moment este extrem de schimbătoare și are parte de anumite fluctuații periculoase și care pot duce la un rezultat nefavorabil. Aceste fenomene meteorologice ce afectează în ultima vreme Europa, au la nivel de cauză anumite manifestări naturale ce duc la schimbări de vreme bruște și desfășurarea anumitor extreme meteorologice.

Instabilitatea temperaturilor din ultima perioadă și a fenomenelor extreme precum ploile torențiale sau inundațiile, sunt influențate de un nou ciclon mediteranean, ce afectează multe țări din Europa. În acest context, experții din mai multe țări au anunțat diferite avertizări de ploi, fiind vorba chiar de cod roșu de vreme extremă în toată Europa.

Cod roșu de ploi

Conform specialiștilor în acest domeniu, Europa se află sub avertizare meteorologică de vreme rea, ce va aduce efecte negative asupra multor țări. Au fost emise mai multe avertizări de cod roșu de ploi pentru mai multe țări din vestul continentului. În Europa, vremea se schimbă extrem de mult. Această perioadă ar trebui să aducă vreme bună, căldură și mici ploi locale de vară. Dar, la momentul actual, conform avertizărilor în vigoare, europenii se vor confrunta cu vreme extremă la nivel de ploi torențiale, ce cauzează inundații destul de semnificative.

Numeroase alerte meteo de cod roșu au fost emise de meteorologi pentru mai multe națiuni. Ploi torențiale au căzut deja în regiunea spaniolă Campo de Cartagena y Mazarrón, iar mulți locuitori se plâng că locuințele lor sunt inundate. Pe diferite platforme de socializare, persoanele care locuiesc în aceste zone deja afectate au postat filmulețe cu ravagiile pe care inundațiile le-au cauzat.

Vreme rea, chiar înainte de vară

De asemenea, printre cei afectați se află și germanii. În sudul Germaniei, unde este în vigoare un cod roșu de ploi abundente, există o împrejurare similară. Locuitorii din zonă au distribuit pe rețelele de socializare imagini care prezintă locuințe și curți inundate cu o cantitate destul de mare de apă.

Următoarea perioadă va avea parte de schimbări care nu se află în normalul perioadei, având la nivel de cauză noul ciclon mediteranean format, ce a afectat deja la nivel devastator Italia și se extinde ușor-ușor în restul Europei. Așadar, au fost emise alerte meteo de cod portocaliu pentru Slovacia, Republica Cehă, Germania, Austria și Spania. Potrivit meteorologilor, în unele locuri din Spania se așteaptă să se înregistreze peste 150-200 de litri/mp. Ombria dels Fraress va avea cele mai multe precipitații acumulate, fiind regiunea cea mai afectată de pe teritoriul spaniol. Aceste avertizări ale meteorologilor vin la doar câteva zile după ce inundațiile au făcut ravagii în nord-vestul Italiei.

Inundații devastatoare în Italia

Italia a fost puternic încercată în ultima vreme de schimbările meteorologice și fenomene naturale devastatoare. 14 persoane au murit în urma ploilor torențiale care au devastat recent zona Emilia-Romagna. Străzile superbe ale orașului s-au transformat în mici râuri, iar oamenii au fost extrem de speriați în legătură cu ce se va întâmpla mai departe. Până duminică, 22 mai, a fost în vigoare o avertizare de vreme severă. Peste 36.000 de persoane ar fi fost afectate de aceste evenimente, potrivit autorităților. Numărul exact al persoanelor care au fost copleșite de aceste fenomene este încă necunoscut. Alte alunecări de teren au închis mai multe localități, conform EVZ.ro .