Infofinanciar > Info > Avertizare meteo: Un ciclon mediteraneean va strica vremea frumoasă
Info

Avertizare meteo: Un ciclon mediteraneean va strica vremea frumoasă

Temperaturi Japonia - sursa foto - spotmedia.ro
sursa foto: spotmedia.ro

Ciclonul din Mediterană care a afectat Europa va ajunge și în România, conform informațiilor furnizate de meteorologi. Se estimează că vor avea loc precipitații însemnate, însă vor fi însoțite și de temperaturi de până la 28 de grade Celsius. Astfel, după o perioadă de câteva zile cu vreme caldă și maxime de până la 28 de grade, temperatura va scădea din nou începând de joi.

Luni se anunță o zi caldă și frumoasă, perfectă pentru o plimbare, inclusiv la malul mării, unde se vor înregistra temperaturi de aproximativ 17-18 grade Celsius. În sud-estul țării nu se preconizează precipitații, iar temperaturile vor fi destul de ridicate, în concordanță cu perioada acestui an, cu valori maxime între 18 și 25 de grade Celsius.

Cum va fi vremea astăzi

Astăzi, 15 mai 2023, se prognozează ploi în regiunile Banat, Crișana, zona Maramureșului și în partea de vest a Olteniei, iar vremea va fi instabilă, cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, având rafale de până la 60-65 km/h. În zona montană, în special în Carpații Meridionali, se așteaptă rafale de vânt și mai puternice, apropiindu-se de 70-80 km/h.

Astăzi, temperaturile maxime vor fi de 23 de grade Celsius la Iași, 18 grade la Constanța, rămânând o vreme mai răcoroasă în Delta Dunării și la malul mării. La Drobeta și Sibiu, se vor înregistra 21 de grade Celsius. La Brașov, temperatura va fi similară, iar la Craiova valoarea maximă va atinge 22 de grade Celsius, însoțită de condiții de ploaie în zona Olteniei. În București, se așteaptă cer variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar fără precipitații. Temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Marți se preconizează o creștere a temperaturilor, care se apropie de 27-28 de grade Celsius. Apoi, începând de joi, acestea vor scădea ușor. La Sibiu și Brașov, se vor înregistra temperaturi foarte calde de 26 de grade Celsius. În București, temperatura maximă va atinge 25 de grade Celsius, iar la Timișoara și Drobeta se va înregistra o ușoară încălzire în regiunile din centrul și sud-vestul țării. În jumătatea estică a țării, temperaturile vor rămâne destul de plăcute.

Miercuri, la amiază, temperatura va fi de aproximativ 21 de grade Celsius, iar vom avea nevoie de umbrele, deoarece sunt prognozate averse în București după-amiază și spre seară. Chiar și în cursul zilei de joi, deși temperatura va crește din nou spre 24 de grade Celsius, va fi necesar să avem umbrele la îndemână. La malul mării, vom avea soare și temperaturi puțin mai scăzute decât în restul zonelor țării, în jur de 17-18 grade Celsius. În zonele montane, la Sinaia se vor înregistra aproximativ 13 grade Celsius, la Predeal 16 grade Celsius, iar în zona Ceahlăului și la Rânca temperatura va atinge cel mult 11-12 grade Celsius.

Deși vor exista temperaturi ridicate, vremea va fi instabilă și va genera averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, creând un tablou specific unei zile de vară. Meteorologii prognozează că în aceste zone cantitățile de apă vor fi semnificative, accentuând și mai mult caracterul instabil al vremii, informează Antena 3 CNN.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.