Infofinanciar > Info > Cod galben de ninsori, ploi și vânt puternic în România! Cât durează avertizarea meteo
Info

Cod galben de ninsori, ploi și vânt puternic în România! Cât durează avertizarea meteo

viscol, sursa foto dreamstime
sursa foto dreamstime

Specialiștii în meteorologie au dat o atenționare cod galben pentru ninsori, vânt puternic și ploi în toată țara. Conform informațiilor, există o avertizare cod galben de ploi semnificative, valabilă începând de vineri, 10 martie, de la ora 12:00, și până sâmbătă, 11 martie, la ora 08:00.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de avertizare de cod galben pentru o perioadă cuprinsă între 10 martie, ora 12 și 11 martie, ora 08, referitor la ploi însemnate cantitativ, dar și o altă înștiințare de cod galben de viscol și ninsoare.

Cod Galben de ploaie: regiunile afectate

Acesta va fi valabil în vestul Carpaților Meridionali, unde ploile, în special sub formă de aversă, vor accelera topirea stratului de zăpadă. Se estimează că se vor acumula între 20 și 25 de litri pe metru pătrat de apă, iar în unele zone se vor înregistra peste 30 de litri pe metru pătrat.

În plus, la altitudini mai mari de 1800 de metri, precipitațiile vor fi mixte. În anumite zone din Oltenia, se vor înregistra averse de ploaie și descărcări electrice în după-amiaza de vineri și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă. Se recomandă precauție suplimentară în această perioadă și să se urmărească informațiile și actualizările de la autorități.

Cod Galben de viscol și ninsoare: regiunile afectate

ANM a emis și o altă avertizare de cod galben valabilă în intervalul orar 11 martie, ora 08:00 – 12 martie, ora 15:00, pentru mai multe zone din țară. În toate regiunile se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze locale și temporare între 50 și 65 km/h, iar în unele zone se vor înregistra viteze de peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales în seara și noaptea de sâmbătă spre duminică, 11/12 martie, se vor înregistra precipitații mixte. La munte, în special pe creste, rafalele de vânt vor depăși 90…110 km/h, iar în unele zone se vor înregistra ninsori și viscol. Se recomandă prudență suplimentară în această perioadă și să se urmărească informațiile și actualizările de la autorități.

Vremea în București în weekend

Conform datelor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie, se așteaptă ca vineri și sâmbătă să fie temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului în București, dar cu cer mai mult înnorat. Începând de duminică, se prognozează o scădere semnificativă a temperaturilor maxime în Capitală, astfel:

-Vineri, 10 martie: Temperatura maximă: 20 de grade Celsius; Temperatura minimă: 9 grade Celsius.

-Sâmbătă, 11 martie: Temperatura maximă: 19 grade Celsius; Temperatura minimă: 3 grade Celsius.

-Duminică, 12 martie: Temperatura maximă: 12 grade Celsius; Temperatura minimă: 1 grad Celsius, conform B365.