Infofinanciar > Info > Ciolacu dă mai multe detalii despre programul de guvernare. Adăugirile presupun „patriotism economic”
Info

Ciolacu dă mai multe detalii despre programul de guvernare. Adăugirile presupun „patriotism economic”

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu
Credit imagine: Inquam Photos - Octav Ganea

Vineri, în data de 16 martie, Marcel Ciolacu a făcut declarații de mare interes pentru români. Președintele PSD a spus că va anunța, alături de premierul României, Nicolae Ciucă, niște adăugiri la actualul program de guvernare. Conform lui Ciolacu, înalții oficiali vor să adauge o componentă de „patriotism economic”.

Liderul PSD a oferit mai multe detalii despre felul în care România va fi guvernată. Politicianul a ținut să precizeze implicarea pe care Nicolae Ciucă, prim-ministrul și președintele PNL, dar și Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, o vor avea în acest program.

Declarația lui Marcel Ciolacu la alegerile PSD Argeș

În ziua de vineri, a avut loc conferința de alegeri a PSD Argeș, desfășurată în Pitești, capitala județului. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ținut o cuvântare:

„Împreună cu domnul prim-ministru şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, domnul Nicolae Ciucă, o să ieşim împreună şi o să explicăm ce adăugiri avem la actualul program de guvernare, ce constatări, că anumite lucruri nu se pot realiza. Repet, s-a dus vremea campaniei electorale, oamenii aşteaptă lucruri concrete şi vom veni împreună. Avem o linie roşie şi eu şi domnul Nicolae Ciucă credem că în zona industriei alimentare şi industriei materialelor de construcţii statul român trebuie să intervină şi să reducem deficitul de balanţă comercială“, a declarat omul politic, citat de Adevărul.

Importanța investițiilor în infrastructură

El a mai precizat și că investițiile în infrastructură sunt o componentă crucială a programului de guvernare. Liderul Partidului Social-Democrat și-a arătat aprecierea față de implicarea Ministrului Transporturilor, Sorinm Grindeanu, în atragerea investițiilor și semnarea contractelor.

„Avem cele mai mari investiţii. Poate nimeni nu se aştepta ca Sorin Grindeanu să semneze atâtea contracte şi să fie o explozie, mai ales în infrastructura critică. Este normal ca statul acum să intervină. Vă dau un singur exemplu: bitum. Trebuie să găsim soluţii. Aproape 90% din bitumul folosit de către constructorii din România este importat, trebuie să intervenim în acest domeniu“, a mai declarat el.

În 2022, Institutul Național de Statistică (INS) a făcut public un raport care arăta că 80% din bitumul folosit pentru proiectele de infrastructură critică din România este importat. Cu alte cuvinte, România a devenit și mai dependentă de importurile de bitum în ultimele luni, motiv pentru care intervențiile din partea statului sunt considerate cruciale de președintele PSD.

La rândul său, Sorin Grindeanu a făcut recent declarații despre principalele proiecte de infrastructură care se află în administrarea ministerului său. Înaltul oficial a vorbit despre drumul expres Craiova-Pitești, precum și despre râvnita autostradă Sibiu-Pitești.