Info

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 26,5%. Ce a stat în spatele acestei majorări

Industrie Sursa foto InfoHale
Sursa foto: InfoHale

Luna iulie nu a fost cea mai fericită pentru industrie. Afacerile din industrie au scăzut cu aproximativ 2,4% comparativ cu luna iunie a anului curent. Chiar și așa, ceea ce este de menționat în acest caz, este faptul că cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26,5% anul acesta până în prezent comparativ cu anul trecut. 

Datele transmise de către Institutul Național de Statistică( INS) au arătat faptul că afacerile în industrie din luna iulie au mers mult mai prost decât cele din luna iunie.

Majorări a cifrei de afaceri în industrie 

În primele  șapte luni ale anului curent, cifra de afaceri a crescut cu 26,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această majorare se datorează creșterii industriei extractive, cu 128,3% și industriei prelucrătoare cu 23,8%.

„Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1.I-31.VII.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2021, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 26,5%, datorită creşterii industriei extractive (+128,3%) şi industriei prelucrătoare (+23,8%)”, conform datelor de a INS.

Creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în mai multe sectoare, printre care industria energetică, cu 114%, industria bunurilor de uz curent cu 23,7%, dar și în industria bunurilor de folosință îndelungată cu 12,6%.

Scăderi în toate industriile în luna iulie 2022

Chiar și în aceste condiții, în luna iulie a anului 2022, scăderile industriale au fost mai mari decât în luna precedentă. Aceste scăderi  s-au înregistrat în mai toate sectoarele, astfel încât în cazul industriei extractive scăderile au fost de 5,9%, conform hotnews.ro.

Scăderi s-au înregistrat și în cazul industriei energetice cu o valoare de 5,3%, în cea a bunurilor de capital cu 2,8%, și în cea a bunurilor intermediare cu 2,4%.

La începutul anului, oficialii de la Institutul Național de Statistică a transmis faptul că cifra de afaceri a crescut cu 19,8% în anul 2021, comparativ cu cea a anului precedent, 2020.

Anul 2021, unul bun pentru industrii

În luna decembrie din 2021, s-a transmis faptul că cifra de afaceri a scăzut cu 8,3% comparativ cu luna anterioară. Acest lucru s-a produs din cauza scăderii înregistrate în industria prelucrătoare și în cea extractivă. De asemenea, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 26,8% în luna decembrie 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

Pe marile grupe industriale, scăderile au înregistrat: industria bunurilor de folosință îndelungată, industria bunurilor intermediare, industria bunurilor de capital și industria energetică. În același timp, industria bunurilor de uz curent a rămas la același nivel.