Infofinanciar > Lumea la zi > China nu este de acord cu deciziile SUA. Se opune ferm majorării taxelor vamale americane
Lumea la zi

China nu este de acord cu deciziile SUA. Se opune ferm majorării taxelor vamale americane

Expansiunea exporturilor din China. Un posibil război comercial
Sursa foto Arhiva companiei

China se opune cu fermitate majorării tarifelor vamale ale Statelor Unite, a declarat marți Ministerul Comerțului. Oficialii au promis că se vor lua măsuri ferme pentru a-și apăra drepturile și interesele.

„Majorarea de către SUA a tarifelor din secțiunea 301 încalcă angajamentul președintelui Biden de a «nu căuta să suprime și să limiteze dezvoltarea Chinei» și de a «nu căuta să decupleze și să rupă legăturile cu China»”, se arată într-o declarație a ministerului. S-a adăugat că această măsură va „afecta grav atmosfera cooperării bilaterale”.

Președintele american Joe Biden a dezvăluit marți un pachet de creșteri tarifare abrupte pentru o serie de importuri chinezești. Noile măsuri afectează bunuri importate din China în valoare de 18 miliarde de dolari. Acestea includ oțel și aluminiu, semiconductori, baterii, minerale critice, celule solare și macarale. În același timp, vor fi menținute tarifele din epoca Trump pentru bunuri în valoare de peste 300 de miliarde de dolari.

Anunțul a confirmat informațiile anterioare ale Reuters.

„Statele Unite ar trebui să își corecteze imediat greșeala și să elimine tarifele suplimentare impuse Chinei”, a îndemnat Ministerul chinez al Comerțului în declarație.