Infofinanciar > Info > Prețul cafelei s-a majorat la nivelul UE! România, pe lista țărilor cu cele mai mari creșteri
Info

Prețul cafelei s-a majorat la nivelul UE! România, pe lista țărilor cu cele mai mari creșteri

cumsa.ro
Sursa foto: arhiva companiei

La nivelul Uniunii Europene, majorarea prețului pentru cafea a încetinit. Cu toate acestea, România se află pe lista cu țările în care tariful pentru cafea s-a majorat substanțial.

În luna martie a acestui an, rata anulă de variaţie a preţului de consum al cafelei în UE a fost de +1,0%. Asta comparativ cu +13,5% în martie 2023.

În luna octombrie a anului 2022 s-a înregistrat cel mai ridicat nivel al ratei inflației pentru cafea. Procentul era de +17,4%. Majorarea abruptă a început în luna octombrie a anului 2021. Acum, însă, nivelurile au început să scadă.

Conform informațiilor oferite de Eurostat, deși la nivelul UE, creșterea prețurilor la cafea a încetinit, există discrepanțe de la țară la țară.

În 15 dintre statele membre ale UE, prețurile din luna martie 2024 au fost mai mari decât în 2023. Cele mai substanțiale majorări s-au înregistrat în: Croaţia (+7,4%), România (+6,8%) şi Bulgaria (+6,6%).

În cazul celorlalte 12 țări s-au înregistrat scăderi de prețuri în luna martie a acestui an, comparativ cu 2023, informează mediafax.ro