Infofinanciar > Lumea la zi > China dorește mai multe investiții din partea firmelor franceze, îi transmite Xi lui Macron
Lumea la zi

China dorește mai multe investiții din partea firmelor franceze, îi transmite Xi lui Macron

China Sursa foto dreamstime.com
sursa foto arhiva companiei

China dorește ca mai multe companii franceze să investească în țară și speră ca Franța să ofere un mediu de afaceri echitabil pentru firmele chineze, a declarat luni președintele Xi Jinping, în timp ce Franța a cerut, de asemenea, reguli echitabile pentru companiile străine din China.

Xi a făcut aceste comentarii în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele francez Emmanuel Macron, a relatat televiziunea de stat chineză, încercând să consolideze legăturile cu partenerul său comercial european după ce Macron a vizitat China în aprilie.
China se confruntă cu o investigație privind subvențiile pentru vehiculele electrice din partea Uniunii Europene și cu o anchetă iminentă privind producătorii săi de oțel. Între timp, mai multe țări europene s-au plâns de legile și normele opace ale Chinei în ceea ce privește companiile străine din țară.

„China este dispusă să mențină schimburi la nivel înalt cu partea franceză”, a declarat Xi, adăugând că salută intrarea mai multor produse franceze pe piața chineză, scrie Reuters.