Infofinanciar > Esential > Cele mai scumpe excursii (11): Safari de 16 zile în Africa
Esential

Cele mai scumpe excursii (11): Safari de 16 zile în Africa

safari sursa foto travelcn
sursa foto travelcn

Această ofertă de safari îți oferă ocazia să traversezi Africa de Sud și Eswatini, de la Vest spre Est, într-un memorabil tur de 16 zile. Aventură te va purta de la plajele cu nisip fin la celebrul masiv de granit, de la safari și vegetația tropicală a Coastei Sălbatice până la cea mai mare metropolă a Africii de Sud.

În pachetul care costă în total 3.500 de euro sunt incluse următoarele beneficii:

bilet de avion dus-întors cu plecare din București

taxe de aeroport

transfer aeroport – hotel – aeroport în regim privat

mesele menționate  (Mic dejun și Cina)

cazare la hotelurile și lodge-urile specificate

taxe de intrare: Taalmonument, Garden Route Național Park, Storms River Bridge, Kruger Național Park, Blyde River Canyon, Bourke`s Luck Potholes, Wonder View

taxe de conservare a parcurilor

2 excursii de safari (game-drive-uri).

SOSIRE CAPE TOWN

Odată ajuns la hotel, te vei putea bucură de o zi cu program liber sau vei avea posibilitatea de a te alătură unei excursii opționale (contra cost) la Table Mountain (țînând cont de condițiile meteo). O altă opțiune este o plimbare prin faimosul cartier Malay, centrul orașului, grădinile Company sau Castle of Good Hope. După-amiază vei fi așteptat la hotel unde te vei întâlni cu ghidul turistic pentru o informare despre viitoarea călătorie. În jurul orei 18:30 poți lua cină în incinta hotelului (contra cost) sau la restaurantele din apropiere.

 CAPE TOWN

Cape Town este recunoscut că fiind un oraș foarte bogat în istorie și plin de viață, care se mândrește cu nenumărate oferte de excursii și activități. După masă de dimineață, vei putea petrece timpul descoperind orașul sau vei avea posibilitatea de a opta pentru o excursie organizată (contra cost) la Cape Point. Excursia include vizitarea Cape Point, minunată plajă Boulder și Grădina Botanică Kirstenbosch. Cină se poate servi la hotel sau la restaurantele din oraș.

CAPE TOWN spre WELLINGTON via CAPE WINELANDS (±115km)

După servirea micului dejun, te vei îndrepta în direcția nord-vest spre orașul Wellington, traversând prin regiunea Cape Winelands. Vei putea savura o bere artizanală în celebra regiune, înainte de a face un popas în orașul universitar Stellenbosch. Vei lua parte la un tur de oraș prin care vei descoperi siturile istorice ale acestuia și arhitectură specifică coloniilor olandeze. Aceste situri sunt unele dintre cele mai vechi construcții ce se mai găsesc pe teritoriul Africii de Sud. Călătoria continuă spre Paarl, iar aproape de acest oraș se va putea servi și prânzul la unul dintre restaurantele din zona (contra cost). Orașul Paarl este al treilea oraș că vechime din țară și este renumit pentru masivul de granit Paarl Rock, aflat pe locul al doilea în clasamentul mondial că și mărime. În continuare poți vizită Afrikaanse Taalmonument și muzeul acesteia. Următoarea oprire va fi orașul Wellington situat în inima regiunii Cape Winelands, un oraș celebru pentru podgoriile sale, grădini spectaculoare și este recunoscut că fiind unicul producător de whisky al Africii de Sud. Vei putea lua parte o degustare de vin contra cost. Odată ajuns la hotel, te vei putea relaxa înainte de masă de seară (contra cost).

WELLINGTON spre OUDTSHOORN via ROUTE 62 (±390km)

Dimineață vei porni spre Oudtshoorn via ruta 62 care traversează Klein Karoo prin pasajul Bainskloof. Pasajul, recunoscut și sub numele de `Gateway to North`, a fost construit în 1854 și este declarat monument național și natural, oferind o priveliște de neegalat asupra zonei. Lungimea pasajului este de 18 km. Călătoria continuă cu un tur al cramelor din Robertson Wine Valley, unde poți participa la degustări de vinuri și poți servi masă de prânz (contra cost).

OUDTSHOORN spre KNYSNA via CANGO CAVES (±160km)

Ziua debutează cu drumul spre localitatea Knysna prin Pasul Outeniqua. Următoarea oprire va avea loc în afară orașului Oudtshoorn, în valea Cango unde vei vizită peștera Cango, o lume subterană spectaculoasă. După întoarcerea la nivelul solului, urmează vizitarea fermei de struți, unde vei putea află mai multe despre această industrie. Prânzul se poate servi în incinta fermei (contra cost). După-amiază se continuă călătoria spre Knysa via Pasul Outeniqua. Această trecere a fost construită de prizonierii de război în perioada 1943-1951, conectând zona semi-aridă Klein Karoo și drumul de coasta Garden Route. Vei putea face fotografii în diverse puncte panoramice precum Map of Africa, înainte de a ajunge în Knysna. Cină se va putea servi la hotel (contra cost).
Cazare: Parkes Manor sau similar.
Mese incluse: mic dejun.

KNYSNA

După servirea micului dejun, vei putea beneficia de o excursie opțională și anume vizitarea rezervației naturală Featherbed. Te vei îmbarca la bordul unui ferryboat, iar pe parcursul călătoriei, ghidul îți va oferi informații legate de povestea orașului Knysna și împrejurimile sale. Vei putea opta pentru o plimbare de 2,2 km prin pădurea Milkwood de-a lungul coastei. Vei servi prânzul la un restaurant în aer liber, admirând peisajul natural de lângă malul lagunei și de sub coroana bogată a arborilor.
Ambele excursii sunt contra cost. Seară te vei întoarce la cazare unde vei putea lua masă de cină.
Cazare: Parkes Manor sau similar.
Mese incluse: mic dejun.

KNYSNA spre PORT ALFRED via EASTERN GARDEN ROUTE (±410km)

 

Dimineață se pleacă spre orașul Port Alfred, de-a lungul celebrei Garden Route. Vei călători spre Storms River Mouth, iar în drumul tău te vei putea bucură de piesajul panoramic oferit de pe podul suspendat Tsitsikamma unde vei putea lua masă de prânz (contra cost). Drumul continuă de-a lungul coastei spre portul Alfred și pe malurile răului Kowie, în inima regiunii Sunshine Coast. Se ajunge după amiază târziu în Port Afred, unde vei avea posibilitatea de a servi băuturi răcoritoare (contra cost) și de a gustă din bucătăria locală. Cin este inclusă.

WILD COAST

După servirea micului dejun, programul este liber, câteva activități la care vei putea lua parte sunt golf, croazieră pe lagună, canotaj, drumeții sau alte facilități de care dispune hotelul. Vei avea posibilitatea de a vizită o casă tradițională Xhosa. Toate excursiile sunt operate de ghid local iar fondurile sunt destinate comunității. Masă de prânz se va putea servi contra cost. Odată cu ora cinei vei savura un bufet cu fructe proaspete de mare.

WILD COAST spre HARDING (±380km)

Ziua debutează cu micul dejun, după care începe călătoria spre Kokstad, pe ruta siturilor Mthatha și pe Mandela Route. Traseul Mandela oferă vederi panoramice și traversează autostrada N2 până la la Mthatha, în această localitate aflându-se muzeul dedicat lui Nelson Mandela. Expozițiile muzeului conturează o imagine complexă asupra vieții lui Mandela. Vei putea lua masă de prânz la unul dintre restaurantele aflate pe traseu (contra cost). După-masă vei ajunge la destinație, unde vei beneficia de o seară liberă, fără program, unde te vei putea relaxa. Cină se va servi la hotel.

 HARDING spre ST LUCIA (±460km)

 

Micul dejun se va servi devreme, iar la ora 07:30 vei începe călătoria spre St. Lucia. Traseul te va purta prin provincia KwaZulu-Natal, supranumită și coasta Elefantului. Acesta regiune este recunoscută pentru munții falnici, imaginile asupra Oceanului Indian și vegetația tropicală plină de specii și animale exotice. Masă de prânz va putea fi servită la unul dintre restaurantele de pe drum (contra cost). Seară, după sosirea la hotel,te vei putea bucură de frumusețea zonei și vei putea servi cină (contra cost) la restaurantul hotelului sau la unul dintre restaurantele din oraș.

ST LUCIA spre ESWATINI (±335km)

Această zi va fi una specială întrucât de dimineață vei porni într-un game-drive de safari într-un loc special al Africii de Sud: patrimonial, „iSimangaliso” Wetland Park, tradus drept „miracol și minune”. În acest safari poți observă hipopotami, crocodili și diferite specii de păsări de la bordul unei bărci ecologice. Pe durata croazierei vei putea servi masă de prânz (contra cost), admirând vederea panoramică asupra lacului. Călătoria continuă spre Regatul Eswatini, o monarhie absolutistă, una dintre cele mai mici țări ale continentului African. Trecerea dintre cele două țări se va face prin vama Lavumisa. Prima oprire va fi la fabrică de lumânări Swazi, unde fiecare lumânare este confecționată manual, folosind tehnică millefiori. Masă de seară se va putea servi la lodge.

ESWATINI spre HAZYVIEW via KRUGER NAȚIONAL PARK (±250km)


După servirea micului dejun vei părăși Eswatini prin frontieră Jeppe’s Reef, ajungând la renumită poartă Malelane din Parcul Național Kruger, care face parte din Parcul Transfrontalier Mare Limpopo. Aici te vei putea bucură de peisajele unice și de traseele din zona în cadrul unui game-drive. Drumul continuă spre Hazyview cu oprire la poartă de acces al spectaculosului “Panorama Escarpment”. Odată ajuns la hotel, vei putea lua cină, că mai apoi să te odihnești.
Cazare: Casă do Sol Hotel & Resort sau similar.

 KRUGER NAȚIONAL PARK (±250km)


După un mic dejun matinal, vei putea petrece ziua explorând Parcul Kruger. Aici te vei putea bucură de mega-fauna africană și de fauna endemică a păsărilor, în compania unui ghid. La amiază turul se va încheia la una dintre taberele de odihnă unde vei putea servi masă de prânz (contra cost). O altă opțiune pentru această zi este un safari complet de o zi întreagă într-un vehicul deschis, special amenajat. Seară la întoarcere la hotelul Casă do Sol Hotel & Resort te vei bucură masă de seară.
Cazare: Casă do Sol Hotel & Resort sau similar.

HAZYVIEW to JOHANNESBURG via PANORAMA ROUTE (±500km)

După servirea micului dejun vei începe călătoria spre Johannesburg pe traseul Panorma Route. “Wonder View” este considerat cel mai înalt punct panoramic din cadrul acestui traseu. Următoarele opriri vor fi Lucke Potholes de la Bourke, canionul Blyde River și Three Rondavels, considerat canionul cel mai verde de pe mapamond. Aceste situri sunt incluse pe lista de minuni naturale ale Africii de Sud. Masă de prânz se va lua în călătoria spre Johannesburg. Seară vei avea parte de program liber. Cină se va putea servi fie la hotel sau la restaurantele din centru.
Cazare: Protea Hotel Balalaika sau similar.
Mese incluse:  mic dejun.