Infofinanciar > Educație financiară > Cele mai populare active de pe piața criptomonedelor. Care sunt investițiile cele mai căutate
Educație financiară

Cele mai populare active de pe piața criptomonedelor. Care sunt investițiile cele mai căutate

stiintabanilor.ro
FOTO: stiintabanilor.ro

Pentru majoritatea consumatorilor de internet și informații, piața criptomonedelor se rezumă doar la două trei monede, cu precădere Bitcoin. Motive sunt destule, de la o lipsă de interes pentru domeniul activelor digitale, până la teama de a investi într-un domeniu, în care termeni precum siguranța ”investiției de mâine nu există”. Nu mai este pentru nimeni o noutate că valoarea Bitcoinului fluctuează de la o zi la alta.

Confirmarea informațiilor anterior menționate, deși ele sunt generale, poate fi realizată extrem de ușor. Trebuie doar să aducem în discuție începutul de an 2022, moment în care, pe lângă faptul că valoarea Bitcoin, a scăzut considerabil, ideea de investi, la modul general în activele digitale și-a cam pierdut din popularitate În prezent valoarea Bitcoinului este de aproximativ 20.000$, după ce acesta a junsese la un moment dat la 60.000$.

Care sunt criptomonedele care au potențial de creștere

Piața criptomonedelor este foarte bogată în ceea ce înseamnă active digitale, sunt peste 1000 de criptomondede disponibile care abia așteaptă să fie tranzacționate. Prin urmare, alegerea unei monede în care să investești și să și obții profit este precum căutarea acului în carul cu fân, mai ales dacă ești și începător.

Totuși, chiar dacă a înregistrat, de-a lungul timpului suișuri și coborășuri mai ceva ca valurile unei furtuni din Marea Barents, Bitcoinul rămâne cap de serie în preferințele investitorilor în criptomonede. Capitalul de piață al monedei digitale este de 383 de miliarde de dolari și poate fi catalogată cu ușurință drept criptomoneda” mamă” sau originală, lansată pe piața activelor digitale în 2008, când România abia făcea cunoștință cu spațiul Schengen.

Din spate vine tare Ethereum (ETH) , care, potrivit experților în domeniu, va depăși valoarea Bitcoin-ului. De ce?Pentru că moneda virtuală reunește laolaltă mai multe tehnologii folosite pentru dezvoltarea de aplicații, deținerea de active, tranzacționare și comunicare fără a fi controlat de o autoritate centrală.

Pe locul trei se află criptomoneda Tether (USDT), mai marii experți în piața criptomonedelor afirmă că este o monedă stabilă sprijinită de dolarii americani și euro, fapt ce ar trebui să mențină, ipotetic, o valoare cel puțin egală cu una dintre aceste denominațiuni. ”Vorba lungă sarăcia omului”, Tether ar trebui să aibă o valoare mai mare decât a altor criptomonede, cel puțin în terorie, fapt ce o transformă în prefereata celor interesați să investească în industria criptomonedelor.

Pentru pasionații de piața activelor digitale, sunt și criptomonede a căror valoare nu se ridică la cea a Bitcoinului, cei aflați la început de drum trebuie să afle, asta în cazul în care nu știu deja, că piața criptomonedelor este plină de active digitale care pot fi achiziționate cu mai puțin de un dolar.

Cele mai avantajoase criptomonede în care merită să investești

Vom enumera doar 10 care au fost selectate de experții în domeniu ca fiind ”safe” de a investi, ce-i drept că nici suma nu este prea mare, dar vorba aia să parafrazăm pe un renumit profesor de fizică cu veleități de Președinte, ”de ce să-i dai când poți să-i iei”. În fine, cele zece active digitale care merită să investești în sunt: Tamadoge, Battle Infinity (IBAT), Lucky Block, DeFi Coin, Basic Attention, Fetch.ai, Tron, Chiliz, Ren și Stellar. Vom prezenta câteva motive pentru care acestea sunt cele mai bune active digitale sub un dolar.

1. Tamadoge – abia scoasă din ”cuptorul” pieței criptomonedelor, pe lângă faptul că poate fi achiziționată cu mai puțin de un dolar, moneda virtuală revoluționează prin faptul că pot fi utilizate NFT-urile pentru a da formă obiectelor virtuale. În cadrul acestei platforme te poți bucura de jocurile copilăriilor și poți genera și câstiguri, ai la dispoziție animăluțe virtuale sub forma unor ”tokenuri non fungibile”, pe care le poți hrăni, crește și reproduce și le poți chiar trimite la luptă cu animăluțele altor jucători.

2. Battle Infinity (IBAT), o altă monedă virtuală sub 1$ care, în accepțiunea experților este una dintre cele mai bune criptomonede, care la fel are la bază concepte din lumea gamingului, deși încă nu a ajuns pe piața cripto, atunci când o va face, utilizatori sau mai degrabă investitorii vor avea la dispoziție șase modalități prin care pot obține profit. Altfel spus, moneda virtuală are la bază rețea bazată pe tehnologia blockchain, unde jucătorii sunt structurați drept NFTs care pot fi tranzacționați pe piață, valoarea lor fiind în creștere pe piețele celelalte.

Pe locul trei în topul celor mai căutate investiții în criptomonedele a căror valoare pe piața activelor digitale este de sub 1$ se află Lucky Block, cu un nume predestinat, experții cripto își pun mari spernațe în această monedă, lansată în prima lună a acestui an.

Acest proiect construiește un soi de platformă cripto-loterie, găzduit în Binance Smart Chain și este setat să modeleze și să îmbunătățească extragerile tradiționale la loterie.

Lucky Block își propune să crească transparența și corectitudinea acestor tehnologii cu ajutorul tehnologiei blockchain și cum toată lumea are acces la loterie, moneda virtuală are capacitatea de a oferi sume mai frecvente și mai mari ale câștigurilor.