Info

Care sunt cele mai populare active digitale în care trebuie să investești

Active digitale Sursa foto criptomonede.net
Sursa foto: criptomonede.net

Activele digitale sau criptomonedele sunt un tip de valută digitală cu care pot fi cumpărate bunuri și servicii. De asemenea, acestea pot fi utilizate ca formă de investiție. În prezent, investițiile pe piața activelor au devenit din ce în ce mai întâlnite în rândul oamenilor.

Activele digitale diferă, iar unele dintre ele și-au cunoscut deja popularitatea. Ceea ce este de notat în acest caz se referă la faptul că investiția în criptomonede nu este una extrem de sigură. Anul trecut, profiturile din astfel de acțiuni au fost imense. Totodată, poate fi și reversul medaliei, când mai mulți oameni au riscat și au pierdut, întrucât au decis să investească în niște monede mai puțin cunoscute.

Cele mai populare active digitale

Investițiile în active sunt bune, mai ales că ar putea reprezenta viitoarea metodă de plată. Trebuie făcută această investiție cu cap în unele din cele mai cunoscute pe piață cu o istorie.

  1.     Bitcoin

Bitcoin este cea mai cunoscută monedă virtuală, având în vedere faptul că domină această piață. De asemenea, foarte mulți experți văd această monedă ca fiind cea mai sigură, mai ales că activează încă din anul 2009. Investițiile pe termen lung în aceasta sunt printre cele mai sigure.

  1.     Ethereum

Ethereum este o tehnologie blockchain programabilă. Aceasta permite crearea și rularea aplicațiilor foarte sigure, descentralizate, bazate pe blockchain. Când se vorbește de tranzacționare cu Ethereum, se face referire la tranzacționarea „Ether”, care este un token conceput pentru a alimenta ecosistemul. Acest activ digital are un potențial extrem de mare în devenirea unei tehnologii inovatoare, întrucât permite scrierea contractelor inteligente în codul de pe blockchain. Dezavantajul pentru această monedă este reprezentat de durata mai mare de așteptare pentru realizarea tranzacțiilor. De asemenea, axele de tranzacție sunt mari.

  1.     Ripple

Acest activ digital este mai diferit față de cele prezentate. Inițial, Ripple a fost creat ca soluție de plată bazată pe blockchain, fiind focusată, în principal, pe instituțiile financiare majore la nivel global, precum băncile. Această criptomonedă este listată pe majoritatea exchange-urilor. Timpul de procesare al tranzacțiilor este de doar 4 secunde. De asemenea, prețul pentru acțiune este extrem de mic.

  1.     Cardano

Cardano este unul dintre cele mai populare blockchain-uri proof-of-stake. Acesta permite proprietarilor activelor digitale ADA să contribuie la operarea rețelei și să voteze modificările regulilor sale de software. Plaforma este prietenoasă cu mediul înconjurător. Pentru această acțiune este necesară o cantitate extrem de mare de energie, în vederea rezolvării ecuațiilor matematice ce stau la baza blockchain-ului.

  1.     Solana

Un alt activ digital în care se poate investi este Solana. Aceasta este o platformă de blockchain care vrea să ofere viteze mari de tranzacție la un cost mai mic, fără a compromite descentralizarea. Pentru a se diferenția de celelalte active digitale, Solana introduce o combinație de opțiuni de proiectare arhitecturală a timpilor care încearcă să ofere o perioadă de tranzacționare mai mică, dar și o infrastructură care se concentrează în principal pe flexibilitate.