Infofinanciar > Info > Ministrul Muncii: „Cele mai mari provocări sunt tranziţia verde şi digitală. Regulile sunt stricte”
Info

Ministrul Muncii: „Cele mai mari provocări sunt tranziţia verde şi digitală. Regulile sunt stricte”

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, sursa foto defapt.ro
sursa foto arhiva companiei

Într-o vizită pe care a efectuat-o la Uzina Dacia de la Mioveni, ministrul Muncii susține că cele mai mari provocări sunt tranziţia verde şi digitală, unde ”regulile sunt stricte, iar termenele sunt scurte, ceea ce poate genera costuri mari”.

Împreună cu ministrul Muncii în această vizită a fost și comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Aceștia au avut o întâlnire cu Jean André Barbosa, vicepreşedinte pentru afaceri europene al Grupului Renault, şi cu Cristian Nevzoreanu, director executiv Afaceri Publice şi Comunicare Renault Group România.

Industria auto din România

Principalele teme de discuţie au vizat măsuri de susţinere a industriei auto din România şi din UE, creşterea competitivităţii angajaţilor, provocările legate de tranziţia verde şi digitală, precum şi implementarea salariului minim european. De asemenea, ei au vizitat secţii pentru a vedea fluxul de producţie şi pentru discuţii cu salariaţii.

„Uzina Dacia din Mioveni a dovedit că românii sunt foarte productivi, înalt calificaţi. Sunt bucuros să fiu astăzi aici împreună cu doamna ministru Simona Bucura-Oprescu pentru a vedea ce înseamnă industria auto din România. Şi asta deoarece pentru mine este un obiectiv fundamental acela de a susţine industria auto europeană şi de a o ajuta să se dezvolte.

Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie, dar şi să fie pregătiţi pentru upskilling şi reskilling pentru a face face provocărilor tranziţiei verzi şi digitale. Îmbunătăţirea continuă a competenţelor angajaţilor este esentială. Un obiectiv important pentru piaţa europeană este tranziţia verde, iar Dacia va face această tranziţie. Industria auto va găsi mereu în mine un sprijin important, pentru că îmi doresc o industrie europeană puternică”, a declarat Nicolas Schmit.

Ministrul Muncii: de la Uzina Dacia pleacă aproape 10% din exporturile României

La rândul său, Simona Bucura-Oprescu a subliniat că de la Uzina Dacia pleacă aproape 10% din exporturile României.

”Dacia înseamnă mai mult decât o afacere, înseamnă o mare mândrie pentru argeşeni şi nu numai! Aici se produce o maşină la fiecare 56 de secunde. De aici, de la Uzina Dacia, pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele.

Aceste rezultate excepţionale sunt rezultatul hărniciei şi priceperii angajaţilor de pe platforma Dacia care, zi de zi, demonstrează că se pot ridica la cele mai înalte standarde privind calitatea muncii şi productivitatea. Nu trebuie însă omis faptul că, acum, cele mai mari provocări sunt tranziţia verde şi digitală. Regulile sunt stricte, iar termenele sunt scurte, ceea ce poate genera costuri mari. De aceea este important să venim cu ceva în plus pentru a ajuta economia auto nu doar în România, ci în întreaga Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit News.ro.