Infofinanciar > Info > Cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa pentru vară. Cinci zile în altă țară cât un weekend la Mamaia
Info

Cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa pentru vară. Cinci zile în altă țară cât un weekend la Mamaia

Destinații de vacanță din Europa, Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto dreamstime.com

Mai e puțin și vine vara și românii deja se uită după oferte de vacanțe prin țară sau prin străinătate. Pețurile au crescut considerabil, având în vedere contextul socio-politico-economic, însă există unele destinații unde costurile sunt încă reduse. Cu banii de pe un weekend la Mamaia, te poți duce lejer câteva zile într-o altă țară.

Să găsești locuri ieftine pentru a călători nu ar trebui să fie dificil. Avem o mulțime de resurse din care să alegem pentru a ne ajuta să sortăm ideile de vacanțe ieftine, iar unele dintre destinațiile noastre preferate de buget sunt demne de o listă de dorințe. Totuși, nu trebuie să căutați întotdeauna o destinație bugetară sau o țară ieftină de vizitat pentru a economisi bani. Uneori, o destinație la prețuri accesibile se află chiar deasupra listei tale de dorințe.

Destinații de călătorie ieftine în Europa

Valencia, Spania

Mulți oameni cred că nu există locuri ieftine de vizitat în Europa de Vest, dar se înșeală. Mai întâi trebuie să ne gândim la ce este ieftin. Spania nu este la fel de ieftină ca Thailanda. Cu toate acestea, Spania, în comparație cu Anglia, Elveția, Canada și multe alte țări, este mai ieftină.

Cheia pentru a găsi un loc ieftin de vizitat este să găsești un loc care are o mulțime de lucruri de făcut, o varietate de restaurante, magazine alimentare cu costuri reduse și mai multe căi de a ajunge acolo. Valencia, Spania are toate acestea și chiar mai mult.

Există mai multe modalități de a ajunge la Valencia. În funcție de locul de unde veniți, puteți zbura, puteți lua un tren sau chiar puteți lua un autobuz foarte ieftin și confortabil dintr-o altă țară europeană.

Odată ajuns, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă plimbați prin oraș pe străzile sinuoase pietruite. Vă puteți opri la Plaza de la Virgen, Plaza de la Reina și Plaza Redonda.

Catedrala Valencia din secolul al XIII-lea, care adăpostește Sfântul Graal, este o vizită obligatorie. Bineînțeles, nicio vizită la Valencia nu este completă fără a merge la plajă. Opriți-vă la Mercadona (magazin alimentar), luați o sticlă de vin, câteva salate și diverse produse de panificație, toate pentru mai puțin de 10 €, și petreceți-vă după-amiaza relaxându-vă pe nisip. Valencia are, de asemenea, grădini și parcuri celebre pe care le puteți vizita. Acestea sunt doar câteva dintre multele lucruri gratuite de făcut în Valencia. Trebuie să vizitați, de asemenea, incredibilul City Of Arts And Sciences.

Dacă doriți să intrați gratuit în unele muzee, să beneficiați de o reducere la altele și să folosiți nelimitat mijloacele de transport în comun, ar trebui să luați în considerare obținerea unui Valencia City Card.

Valencia, Spania, Sursa foto dreamstime.com

Valencia, Spania, Sursa foto dreamstime.com

Macedonia

Această țară mică și frumoasă este o bijuterie ascunsă în Balcani. Cu satele sale pitorești, cultura sa plină de viață, mâncarea delicioasă și istoria sa bogată, este o destinație care îi va mulțumi pe majoritatea călătorilor, în special pe cei pretențioși, deoarece este adesea supranumită cea mai ieftină țară europeană în care să călătorești. Capitala, Skopje, este cunoscută pentru centrul recent regenerat al orașului, plin de nenumărate statui. Cu toate acestea, frumusețea se află la aproximativ 15 km în afara orașului, la Canionul Matka.

Un punct de atracție pentru excursioniști și iubitorii de sporturi nautice. Pentru a surprinde esența Macedoniei, vă sugerez să vizitați Lacul Ohrid, la granița cu Albania. Este unul dintre cele mai vechi și mai adânci lacuri din Europa și un loc minunat pentru caiac, navigație, scufundări și chiar parapantă.

De fapt, Macedonia este unul dintre cele mai ieftine locuri din Europa pentru a face parapantă, la doar 49 de euro. Ohrid este, de asemenea, un loc excelent pentru cei care iubesc cultura, deoarece în oraș se găsesc 365 de biserici.

Macedonia este foarte ieftină după standardele europene, cu o cheltuială zilnică de 25-45 de euro. Cazarea în hosteluri este de 10 de euro pe noapte, hotelurile costă 30 de euro pentru o cameră dublă, o masă la restaurant va fi în jur de 4 de euro, iar o bere costă 1,35 de euro.

Skopje, Macedonia, Sursa foto dreamstime.com

Skopje, Macedonia, Sursa foto dreamstime.com

Autobuzele în Macedonia sunt numeroase, iar călătoria de 3 ore de la Skopje la Ohrid costă doar 8 de euro dus și 11 de euro întors, ceea ce face posibilă explorarea acestei țări ieșite din tipare.

Varșovia, Polonia

Vă întrebați unde să mergeți în Europa de Est? Polonia este una dintre țările care face parte din Uniunea Europeană, dar care încă nu și-a schimbat moneda în euro. Asta înseamnă că banii locali, numiți zloți polonezi, sunt de patru ori mai ieftini decât euro, ceea ce face ca prețurile să fie mult mai mici decât în Europa de Vest.

Cele mai populare orașe sunt Varșovia (capitala) și Cracovia, dar vă recomand să verificați locurile din Polonia aflate în afara traseelor bătătorite, deoarece această țară are atât de multe de oferit. De la munți până la mare, lacuri uimitoare și parcuri naționale unice. Polonia îi va satisface cu siguranță atât pe iubitorii de natură, cât și pe cei care caută viața de noapte și arhitectura veche.

Varșovia, Polonia, Sursa foto dreamstime.com

Varșovia, Polonia, Sursa foto dreamstime.com

Majoritatea minunilor naturale pot fi vizitate gratuit, însă în parcurile naționale se percepe o mică taxă. Atracțiile turistice sunt destul de ieftine, de la muzeu pentru 3 de euro la castele pentru 5 de euro în funcție de loc. Venind în Polonia, așteptați-vă să găsiți un transport public bun și ieftin, precum și autobuze private care vă pot duce dintr-o parte în alta a țării pentru doar 1 euro, dacă cumpărați în avans. Este destul de ieftin să te deplasezi și prin orașe.

În afară de rețeaua de autobuze publice sau tramvaie, opțiunile de carpooling, cum ar fi Uber, funcționează destul de bine. Doriți să aflați mai multe? Iată cum este să trăiești în Polonia.

Praga, Republica Cehă

Republica Cehă, în general, este o țară foarte ieftină de vizitat și oferă o tonă de opțiuni pentru distracție, ceea ce o face una dintre cele mai bune țări europene pe care să o adaugi pe lista ta de destinații cu buget redus. Țara are o infrastructură de transport excelentă, iar localnicii vorbesc limba engleză, ceea ce ușurează situația pentru călătorii care nu cunosc limba. O bere într-un pub din Praga costă în jur de 1 – 3 euro, iar pensiunile costă aproximativ 10 dolari pe noapte. Consultați aceste cele mai bune hoteluri din Praga pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră.

Doar acest lucru a ajutat Praga să își construiască industria turistică în plină expansiune. Există o mulțime de lucruri de făcut în această țară care nu vă vor rupe banca. Există o mulțime de pub-uri și cluburi pe care să le vizitați atunci când sunteți în căutare de viață de noapte.

Praga, Cehia, Sursa foto dreamstime.com

Praga, Cehia, Sursa foto dreamstime.com

În plus, există o mulțime de restaurante la prețuri accesibile, cu mâncare locală și o cultură vibrantă, iar cele mai scumpe sunt de 8-12 euro pentru o masă. De asemenea, Castelul Praga, Podul Charles și Ceasul Astronomic din Praga sunt atracții care trebuie neapărat văzute și care trebuie să se regăsească pe lista de dorințe a oricui. Vedeți aceste alte lucruri de făcut în Praga pentru familii.

Tbilisi, Georgia

Tbilisi, Georgia, este una dintre cele mai accesibile capitale din Europa pentru turiști. Un surplus de restaurante și cafenele cu buget redus, tururi gratuite de mers pe jos și atracții fără bilete (care variază de la o cetate din secolul al IV-lea la spații de artă contemporană) fac din Tbilisi orașul perfect pentru călătorii conștienți de costuri.

Între timp, experiențele speciale, cum ar fi o baie de sulf (un must-do în Tbilisi, un oraș al cărui nume înseamnă „cald”, datorită amplasării sale în apropierea izvoarelor termale naturale) sunt, de asemenea, ieftine. Puteți găsi o baie privată de lux pentru mai puțin de 25 de euro de persoană.

Tbilisi are o mulțime de opțiuni de cazare cu buget redus, inclusiv pensiuni de tip boutique care încep de la 5 euro pe noapte. Casele de oaspeți sunt, de asemenea, o alegere excelentă, mai ales atunci când includ în tariful de noapte un mic dejun gătit în casă. Mijloacele de transport public ieftine facilitează deplasarea în Tbilisi. Pasagerii plătesc doar 50 de tetri (17 cenți) pentru un bilet de metrou sau 40 de tetri (14 cenți) pentru un bilet de autobuz. Atunci când vine vorba de călătorii în afara orașului, tarifele interurbane marshrutka (minivan) și trenurile de mare viteză sunt, de asemenea, incredibil de bine cotate.

Tbilisi, Georgia, Sursa foto dreamstime.com

Tbilisi, Georgia, Sursa foto dreamstime.com

Până acum câțiva ani, era dificil să ajungi la Tbilisi cu un buget redus, dar apariția zborurilor directe cu buget redus a făcut ca acum să fie mai ușor ca niciodată. Ryan Air zboară direct spre Tbilisi din Milano și Köln, în timp ce Wizz Air și Ryan Air zboară spre Kutaisi (o călătorie cu autobuzul de patru ore de la Tbilisi) din Berlin, Londra și alte 20 de orașe europene.

În Georgia, deținătorii de pașapoarte din peste 65 de țări, inclusiv Australia, Statele Unite și Emiratele Arabe Unite, pot intra fără viză, iar cireașa de pe tort – guvernul georgian a restabilit recent o politică prin care turiștii sunt întâmpinați la aeroport cu o sticlă gratuită din celebrul vin georgian.

Belgrad, Serbia

Europa nu este, de obicei, cel mai ieftin continent pe care să călătorești, însă există câteva locuri care îți vor satisface cu prisosință nevoile bugetare. Unul dintre aceste locuri este Belgrad, Serbia. Acesta este un loc care a avut un trecut tumultuos și care, în ultimii 20 de ani, s-a străduit să-și revină din el.

Belgradul este capitala Serbiei și a trecut prin schimbări și creșteri imense, iar acum este un oraș frumos și primitor de vizitat. Nu numai că este frumos, dar este și foarte prietenos cu bugetul.

Să ajungi la Belgrad este foarte ușor și poți găsi tarife de zbor mici și tarife de autobuz extrem de mici. Dacă vizitați orice țară din Europa de Est din apropiere, puteți găsi un autobuz, care va dura ceva mai mult timp decât zborul cu avionul – dar va costa doar între 10 și 20 de euro.

Prețurile la cazare sunt, de asemenea, extrem de mici și puteți găsi un sejur de lux la prețuri de buget. În ceea ce privește deplasarea în Belgrad, există mai multe opțiuni care sunt toate extrem de ieftine. Cea mai ieftină modalitate de a vă deplasa este mersul pe jos și, din fericire, Belgradul este un oraș foarte ușor de parcurs pe jos.

Belgrad, Serbia, Sursa foto dreamstime.com

Belgrad, Serbia, Sursa foto dreamstime.com

Cu toate acestea, puteți lua, de asemenea, un taxi, care vă va costa în jur de 4 euro pentru o cursă de 15 minute, sau puteți lua tramvaiul pentru 0,79 euro pentru o călătorie completă. De asemenea, ar trebui să vă simțiți binevenit să mâncați oricât de mult doriți, costul mâncării și al băuturilor aici este de ½ din cel al altor țări. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de călătorie care să fie prietenoasă cu bugetul, dar plină de farmec și istorie, Belgrad, Serbia este locul potrivit pentru dumneavoastră.

Sarajevo, Bosnia și Herțegovina

O țară foarte accesibilă și totuși minunată de vizitat în Europa este Bosnia-Herțegovina, Sarajevo fiind capitala acesteia. Cu siguranță nu se poate bate cu țările din Asia de Sud-Est, dar este una dintre cele mai accesibile destinații din Europa și primești foarte mult pentru banii tăi.

Călătoriile în Bosnia-Herțegovina sunt destul de accesibile în comparație cu vecinii săi, cum ar fi Croația (cum ar fi Zagreb) sau chiar Muntenegru. În Sarajevo, puteți lua o cină decentă într-un restaurant pentru mai puțin de 10 de euro(fără alcool), dar puteți mânca mâncare de stradă pentru doar câțiva dolari (moneda este de fapt KMK.M.

Dacă vizitați Vidikovac din Sarajevo, puteți mânca o pizza vegetariană (foarte mare) și o băutură pentru mai puțin de 5 de euro, iar cina este însoțită de o priveliște uimitoare. Există multe lucruri gratuite de făcut și câteva tururi gratuite de mers pe jos în Sarajevo și Mostar (dar vă sugerez să dați bacșiș ghizilor). Dacă faceți excursii de o zi din Sarajevo de exemplu, la cascada Kravice, trebuie să plătiți o taxă de intrare de mai puțin de 5 euro.

Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, Sursa foto dreamstime.com

Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, Sursa foto dreamstime.com

Dacă cheltuiți în jur de 25 de euro pe zi, veți avea o zi plină de activități, un pat în căminul unei pensiuni și mâncare de pe stradă pentru 50-80 de euro, aveți o cameră de hotel decentă și puteți face chiar și câteva răsfățuri, conform viatravelers.com.

Chiar și în plin sezon, prețurile sunt încă foarte rezonabile. Dar accesibilitatea nu este singurul motiv pentru a vizita Sarajevo: oamenii prietenoși, peisajele superbe sunt superbe și activitățile distractive sunt mai multe motive pentru a merge la Sarajevo.

Kotor, Muntenegru

Dacă sunteți în căutarea unei destinații ieftine, Kotor, în Muntenegru, este o alegere excelentă. Acest oraș accesibil din Balcani este perfect pentru călătorii atenți la bani la mai puțin de 2 ore la sud de Dubrovnik, dar la o distanță de o viață în ceea ce privește prețurile.

Cel mai simplu mod de a ajunge aici, dacă zburați, este să zburați spre aeroporturile din Dubrovnik sau Podgorica, care oferă zboruri low-cost. Dacă veniți din țările vecine, este ușor să găsiți un autobuz ieftin și frecvent spre Kotor.

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Kotor este să vă plimbați prin labirintul de străzi din orașul vechi. Există biserici și piețe în care puteți petrece ore întregi făcând fotografii și observând oamenii totul gratuit.

Un alt lucru grozav de făcut aici este să faceți o drumeție la Fortăreața Sfântul Ioan, a cărei intrare costă 8 euro. Numeroasele cafenele și restaurante din Orașul Vechi oferă diverse specialități zilnice. Un sfat de top pentru călătorii cu buget redus este să așteptați până când pasagerii navelor de croazieră au plecat.

Atunci când pleacă vizitatorii zilnici, prețurile vor scădea adesea. La fel și călătoriile în afara sezonului. Puteți găsi multe locuri pentru mai puțin de 80 de dolari/noapte în interiorul zidurilor orașului vechi. Pentru a găsi cazare și mai ieftină, îndreptați-vă la o distanță scurtă în afara zidurilor orașului și fiți totuși la distanță de mers pe jos de principalele situri.