Infofinanciar > Vocile afacerilor > Inovație pentru România! Preşedintele grupului Alexandrion, lansează cel mai mare proiect hibrid de energie verde
Vocile afacerilor

Inovație pentru România! Preşedintele grupului Alexandrion, lansează cel mai mare proiect hibrid de energie verde

energie verde romania misiuneacasa.ro
sursa foto arhiva companiei

Preşedintele grupului Alexandrion, Nawaf Salameh, este nou intrat în acest domeniu, cu o investiţie evaluată la 500 de milioane de euro în cel mai mare proiect hibrid cu energie verde anunţat local până acum.

Domeniile Salameh Renewables, firmă detinută de Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a primit două avize tehnice de racordare la reţea pentru proiectul său hibrid de la Constanța.

Domeniile Salameh Renewables a primit Avizul Tehnic de Racordare la reţea din partea Transelectrica pentru parcul fotovoltaic  de 220 MW şi parcul eolian de 223 MW, care vor fi construite în etape începând cu anul 2026.

„Proiectul nostru ‘hibrid’ in curs de dezvoltare, de 450 MW, face parte dintr-un portofoliu mai amplu, mixt, de 1 GW. Proiectul va fi implementat în cadrul unui plan de dezvoltare pe cinci ani prin care dorim să contribuim la obiectivele României şi la asigurarea independenţei şi securităţii energetice în Europa de Sud-Est. În ultima perioadă, am avut discuţii extinse cu potenţiali co-investitori strategici, mari jucători în industria globală a energiei verzi, care doresc să investească masiv în regiune şi în România, împreună cu noi. De asemenea, dorim să evaluăm emiterea unei obligaţiuni verzi cu ajutorul băncilor cu care discutăm. Nu am luat în considerare solicitarea nici unui fel de subvenţie de stat în perioada de dezvoltare, dar vom evalua cu atenţie această opţiune în viitor pentru scheme de sprijin UE”, a declarat  Nawaf Salameh, preşedinte al Domeniile Salameh Renewables, potrivit ZF.