Infofinanciar > Lumea la zi > Cel mai bogat om al Planetei pentru doar două minute! Greșeala care l-a făcut pe un american să intre în istorie
Lumea la zi

Cel mai bogat om al Planetei pentru doar două minute! Greșeala care l-a făcut pe un american să intre în istorie

bani dolari sursă foto: economedia.ro
sursă foto: economedia.ro

Cel mai bogat om din toate timpurile și-a câștigat și pierdut întreaga avere în două minute. Este vorba astfel despre ceea ce i s-a întâmplat lui Chris Reynolds, un american în vârstă de 56 de ani din Delaware care a fost pentru o foarte scurtă de timp multi-cvadrilionar.

Acesta a fost cel mai bogat om de pe Planetă și din toate timpurile, însă pentru foarte scurt timp, doar două minute. Totul s-a întâmplat în anul 2013, la scurt timp după ce Chris Reynolds și-a deschis un cont de PayPal, o bancă online foarte populară în State. La scurt timp, în acest cont a fost virată o sumă foarte mare de bani, 92 de cvadrilioane de dolari. Mai precis, 92 233 720 368 547 800 de dolari. La momentul respectiv, a fost singurul cvadrilionar care a trăit vreodată pe Pământ

Ce spune Chris după acest eveniment

„A fost un lucru extrem curios”, a declarat americanul la momentul respectiv pentru cei de la CNN. „Nu știu, poate că cineva s-a distrat de pe urma acestui eveniment”, continuă acesta. În ziua aceea, Chris Reynolds se pare că a trăit un adevărat șoc, mai ales că, din declarațiile sale, cea mai mare sumă pe care a încasat-o vreodată fusese „puțin peste 1.000 de dolari”, iar asta de pe urma vânzării unor anvelope BMW de epocă pe aplicația eBay (o aplicație asemănătoare cu OLX din România).

Chiar și așa, fericirea nu a durat mult, căci cei de la PayPal s-au sesizat extrem de rapid, iar în doar două minute, acei bani i-au fost retrași de pe card. Reprezentanții băncii și-au cerut atunci scuze către Chris pentru „neplăcerile provocate”.

„Este evident că a fost vorba doar de o eroare și apreciem că domnul Reynolds a înțeles situația!”, a fost mesajul celor de la PayPal. Serviciul de plăți online s-a oferit să doneze o sumă de bani unei organizații de caritate la alegerea lui Reynold ca plată pentru incident.

Bani pentru cauze sociale

O declarație ulterioară a acestora a specificat faptul că cei de la PayPal au donat o sumă mare de bani din cei 92 de cvadrilioane de dolari către o cauză socială: „Și sperăm să onorăm acest spirit prin donarea către o cauză socială, de caritate, iar asta la alegerea sa, a domnului Reynolds. Am luat deja legătura cu el pentru a-i face această ofertă și pentru a-i spune că suntem recunoscători că ne este client!”. Americanul a fost de acord imediat cu propunerea celor de la bancă.

Într-un interviu cu Philadelphia Daily News, o televiziune din Statele Unite ale Americii, care a publicat pentru prima dată această poveste, Reynolds i-a spus reporterului că: „A fost o surpriză destul de mare, nu mă așteptam deloc la acest lucru, dar sunt încântat că s-a încheiat cu bine totul”.

Reynolds a fost apoi întrebat ce ar fi făcut cu banii dacă i-ar fi putut păstra, la care acesta a răspuns că ar fi „plătit datoria națională”, adăugând că ar fi cumpărat „Phillies” (franciza de baseball din Statele Unite) dacă ar fi putut obține un preț bun, scrie publicația ladbible.com.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.