Infofinanciar > Info > ,,Ceasul Apocalipsei” rămâne blocat la 90 de secunde! Ce înseamnă acest lucru
Info

,,Ceasul Apocalipsei” rămâne blocat la 90 de secunde! Ce înseamnă acest lucru

Ne întoarcem la ora de vară!
sursa foto: descopera.ro

,,Ceasul Apocalipsei” rămâne blocat la 90 de secunde. Ceasul Apocalipsei, creat în urma Proiectului Manhattan în 1947, simbolizează proximitatea posibilelor amenințări, inclusiv războiul nuclear, schimbările climatice și avansul tehnologiilor disruptive.

Ajustat anual, ceasul servește ca un avertisment cu privire la riscurile existențiale și necesitatea abordării acestora la nivel global.

Membrii organizației The Bulletin Of The Atomic Scientists au anunțat că mențin ceasul simbolic al Apocalipsei la 90 de secunde de miezul nopții, nivelul stabilit în anul precedent.

Avertizarea vine în contextul în care amenințarea războiului nuclear persistă, evidențiată de evenimentele din Ucraina și Fâșia Gaza.

Problema încălzirii globale și prezența tehnologiilor disruptive, precum inteligența artificială și biotehnologiile. Adaugă complexitate la evaluarea riscurilor existențiale.

Rachel Bronson, directorul executiv al organizației, a subliniat că menținerea aceleiași setări nu reflectă o perioadă de stabilitate. Ci dimpotrivă, evidențiază provocările complexe cu care se confruntă omenirea, conform agerpres.ro.