Infofinanciar > Info > Cea mai scumpă vacanță de Paște: 46.800 euro. Atât costă 11 zile de cinci stele la Los Angeles, în cuplu
Info

Cea mai scumpă vacanță de Paște: 46.800 euro. Atât costă 11 zile de cinci stele la Los Angeles, în cuplu

Anca Drugan_CEO Nordis Travel-1.v1
Foto: infofinanciar.ro

Românii care își doresc să plece în vacanță de Paște scot din buzunar, în acest an, sume cu 20-30% mai mari decât anul trecut. Majoritatea covârșitoare (80%) preferă destinații din străinătate, precum Dubai, Grecia, Spania, Turcia sau Maldive, unde plătesc pentru un sejur de la 500 de euro până la câteva mii de euro.

În top se află un cuplu care a plătit 46.800 de euro pentru 11 nopți de cazare la un hotel de 5 stele din Los Angeles, cu zbor la first class și transfer cu limuzina.

Cei mai câștigați sunt turiștii care și-au rezervat sejurul din timp; ei au economisit cu până la 35% din buget față de cei care au recurs la vacanțe last-minute, arată o analiză Nordis Travel, agenție touroperatoare axată pe vacanțe tailor made.

În ceea ce îi privește pe românii care au ales să rămână în țară, aceștia au preferat destinații precum Bucovina, Delta Dunării sau Poiana Brașov, unde pachetele pornesc de la 200 de euro, dar pot trece de 10.000 de euro.

Am observat că, deși inflația a crescut destul de mult, bugetul alocat pentru o călătorie nu a scăzut, turiștii preferând să reducă numărul de zile, dar să păstreze standardele de la calitate și confort. Toți turiștii e bine să știe că există opțiuni de vacanță pentru fiecare, indiferent de bugetul pe care îl au. Ca să economisească bani, chiar până la 35% din suma finală, noi le recomandăm să achiziționeze pachetele din timp”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Plecați de Paște

Cei mai mulți români care nu petrec Paștele acasă, au ales să plece în străinătate, arată datele prezentate de Nordis Travel, care a făcut o analiză a rezervărilor pentru perioada sărbătorilor pascale. În topul acestor destinații se află Dubai (35%), unde prețul unui bilet de avion pornește de la 800 de euro, dar poate ajunge până la 1.200 de euro dacă este achiziționat last-minute.

Grecia, unde sejururile încep de la 500 de euro de persoană, pentru patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse, inclusiv masa festivă de Paște, se află pe locul al doilea (25%), cei mai mulți turiști preferând să călătorească cu mașina personală.

O altă destinație favorită este Spania (10%), cu „vedeta” Barcelona, unde se plătesc sume începând de la 800 de euro de persoană pentru transport cu avionul și patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse 10%. Alte destinații preferate de turiștii care au ales să plece în vacanța de Paște prin intermediul Nordis Travel sunt Turcia, Israel, Maldive, Egipt sau Cipru.

Croaziere cu barman umanoid robotizat

Printre tendințele care par a se manifesta puternic anul acesta, mai spune Anca Drugan, se află călătoriile în grup restrâns, circuitele culturale și croazierele – pentru care mulți și-au făcut rezervări din timp, unii chiar de astă-vară, tocmai pentru a economisi până la o treime din prețul unui pachet turistic.

Tarifele pentru croaziere încep de la 900 de euro și pot ajunge până la 5.000 de euro de persoană. Pachetul de 900 de euro include cazarea în cabină și trei mese pe zi. O croazieră all inclusive, cu acces la spectacole Cirque du Soleil sau servire oferită de primul barman umanoid robotizat, pornește de la 2.000 de euro și ajunge până la 5.000 de euro de persoană”, a arătat Anca Drugan.

În privința vacanțelor de Paște în grup restrâns, foarte căutată este în acest an Japonia. Un pachet de 12 zile, cu bilet de avion, cazare în hoteluri de 4 și 5 stele, central, cu mic dejun și cină și toate intrările la obiectivele turistice incluse, a costat 4.700 euro de persoană.

Surpriza o constituie prânzul special din ziua de Paște, într-un restaurant tradițional, unde turiștii vor fi serviți cu o delicatesă locală, Hida–gyu – carne de vită, una dintre cele mai fine din lume, care provine dintr-o rasă de bovine japoneză. Alături de ghidul local, ei vor vizita unele dintre cele mai importante obiective turistice nipone (castele, temple, case de samurai) și vor cina alături de o Maiko.

Și Marocul e în topul preferințelor. Pentru un pachet turistic aici s-au plătit 1.900 euro de persoană. Pachetul înseamnă un circuit de 12 zile și include biletul de avion, 11 nopți de cazare la hoteluri de 4 și 5 stele situate central, tururi de orașe alături de ghizi locali, intrările la toate obiectivele turistice (muzee, situri arheologice, orașe cosmopolite sau deșert), plus experiențe inedite precum o seară tradițională cu muzică și dans ori vizita acasă la un imam și în familii de berberi.

  15.000 euro o vacanță de Paște în România

Reprezentanții Nordis Travel mai spun că destinațiile locale cele mai căutate se află în Bucovina, Valea Prahovei și Delta Dunării. Cea mai scumpă vacanță în România a fost cea plătită de un grup de 22 persoane, care a închiriat un conac la munte, cu 11 camere. Pentru trei nopți de cazare și masa festivă de Paște (al cărei meniu l-a decis împreună cu bucătarul locației), grupul a plătit 15.000 de euro.

Bucovina este destinația favorită a iubitorilor de tradiții, care își doresc să petreacă Paștele împreună cu familia, în liniște și tihnă. Pachetele pornesc de la 1.500 de lei de persoană, pentru patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse, plus masa festivă de Paște. Turiștii pot opta de asemenea pentru ateliere de încondeiat ouă, în stil bucovinean, sau vizite la mănăstirile din zonă.

Hotelierii din Delta Dunării au avut tarife dinamice și pachete speciale pentru Sărbătorile Pascale. Tarifele încep de la 1.700 lei de persoană, pentru patru nopți de cazare cu toate mesele incluse și masa festivă în ziua de Paști. Turiștii se vor putea bucura de o experiență cu totul specială în plimbările pe canale și lacuri, deoarece aceasta este perioada când își fac apariția păsările migratoare și primele plante acvatice precum irișii, stuful sau papura.

Cei care aleg Valea Prahovei în perioada brândușelor, care pot fi admirate pe versanți, plătesc pentru trei nopți de cazare de la 1.000 lei de persoană, pentru cazare cu mic dejun și prânz festiv de Paște.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.