Infofinanciar > Info > Bucovina devine o destinație turistică de lux. Un bilet în circuit poate ajunge și la 130.000 de dolari
Info

Bucovina devine o destinație turistică de lux. Un bilet în circuit poate ajunge și la 130.000 de dolari

Turism România, Sursă foto: Orașele lumii
Credit imagine: Orașele lumii

Regiunea Bucovinei prezintă un interes turistic deosebit. Cei care își permit pot scoate 130.000 de dolari din buzunar pentru a participa într-un circuit care include și această zonă din nord-estul României.

Bucovina este o apariție inedită în elita destinațiilor turistice de lux din România, care include, de obicei, hoteluri din zona Litoralului, în special din Mamaia, dar și din zona montană.

Traseul turistic din Bucovina este prezentat ca parte dintr-un circuit de vacanță de lux, organizat de compania TCS World Travel. Călătoria de 20 zile străbate numeroase țări și funcționează într-un sistem all-inclusive. Astfel, achitând suma piperată pentru circuit, turistul va avea incluse zborul privat, cazările, mijloacele de transport terestru și toate mesele unei zile. În afara Bucovinei și, mai precis, a județului Suceava, în circuit este inclusă și Capitala, care se află deja pe harta destinațiilor turistice internaționale.

Un sejur exclusivist, cu participare limitată

România este o destinație tot mai vizitată de turiștii străini numărul acestora apropiindu-se treptat de nivelul atins înainte de pandemie. Conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul total de turiști nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective, în perioada ianuarie-septembrie 2022, a fost de 1.167.400, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 3,157 miliarde lei. Astfel, turiştii nerezidenţi sosiţi în România în interes de afaceri au cheltuit, în primele nouă luni ale acestui an, peste 1,746 miliarde lei, iar cei sosiţi în interes particular 1,41 miliarde lei.

Numele circuitului este „Regate și culturi” și este programat pentru intervalul 13 iunie – 2 iulie 2024. Suma piperată nu este singura piedică cu care se confruntă cei interesați de călătorie. Sejurul exclusivist nu permite mai mult de 52 de participanți. În plus, este vorba despre un concediu prelungit, care presupune amânarea oricăror angajamente incompatibile cu călătoria.

Circuitul începe din capitala Angliei, urmând să străbată numeroase țări asiatice și europene. Valoarea sa exorbitantă a fost adusă la cunoștință publicului din România printr-un reportaj semnat de realitatea.net.

Obiective turistice din Suceava

Astfel, sejurul complet include următoarele destinații: Londra (Anglia), Golful Kotor (Muntenegru), Cracovia (Polonia), București și Suceava (România), Bukhara (Uzbekistan), Tbilisi (Georgia), Ashgabat și Merv (Turkmenistan), Efes și Costa de Turcoaz (Turcia). TCS World Travel pune la dispoziția turiștilor o aeronavă Airbus A321neo-LR. Desigur, pasionații de călătorii vor fi ghidați către cele mai importante obiective din zonele vizitate.

În vreme ce Bucureștiul a devenit în ultimii ani o destinație de top pentru europeni, Suceava poate fi un mister în ochii unora. Cele mai fierbinți puncte turistice din orașul-cetate sunt reprezentate de Curtea Domnească, Ruinele Palatului Domnesc și numeroasele muzee din zonă. Recomandările noastre sunt Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”, Muzeul Satului Bucovinean și Planetariul. De asemenea, Suceava este un punct de plecare pentru vizitarea mănăstirilor din împrejurimi.

Cele mai cunoscute repere pentru turiști în această zonă sunt Mănăstirea Putna, Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Moldoviţa, Manstirea Gura Humorului şi Mănăstirea Arbore. Aceste monumente au intrat în anul 1993 în patrimoniul UNESCO, fiind deci de interes internațional. De asemenea, sunt niște destinații foarte posibile pentru străinii care pornesc pe drumuri necunoscute cu ajutorul TCS World Travel.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.