Infofinanciar > Info > Putem scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei! Ce au decis autoritățile după 8 ani de așteptare
Info

Putem scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei! Ce au decis autoritățile după 8 ani de așteptare

Aglomerație Valea Prahovei, Sursă foto: RTV
Sursă foto: RTV

Consiliul Județean Prahova a decis, după o perioadă de 8 ani, să organizeze licitația pentru construirea centurii orașului Comarnic. Acest drum ar urma să fluidizeze traficul de pe Valea Prahovei, care este unul problematic, mai ales în perioada Sărbătorilor.

Astfel, după două încercări eşuate, statul a demarat o nouă procedură pentru elaborarea noii rute ocolitoare a orașului Comarnic, așezare care este, de fapt, punctul de unde încep să se formeze ambuteiajele.

Va fi o singură bandă

Oficialii spun că noua șosea de centură va avea o singură bandă pe sens şi poduri peste râul Prahova şi peste calea ferată.

„Sunt 55 de kilometri de la iesirea din Brasov catre Comarnic pe Valea Prahovei. Un drum care in mod normal se parcurge in 50 de minute, in conditiile actuale de trafic nu putem ajunge la Comarnic mai repede de doua ore.

Traseul ocolitoarei are o lungime de 5,8 kilometri. Va fi construit la vest de Drumul Naţional 1, între această şosea şi albia râului Prahova.”, a susținut Claudiu Loghin, reporterul celor de la Observator.

Proiectul a urma să fie gata în doi ani, spun autorităţiule locale: trei luni pentru proiectare şi 20 de luni pentru execuţie. Costul execuției se va ridica la suma de 250 de milioane de lei.

„Ne angajăm să le terminăm într-un timp record pentru ca oamenii să nu mai stea în necazul de aglomeraţie de pe Valea Prahovei.”, a transmis și Iulian Dumitrescu, președinte al CJ Prahova.

Trei rute pentru rezolvarea traficului de pe Valea Prahovei

La începutul lunii decembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat semnarea a două parteneriate importante pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei (DN1), scrie Adevărul.

,,Am semnat astăzi două parteneriate importante pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei (DN1)! Împreună cu Consiliul Județean Prahova dorim să aplicăm soluții pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin construcția unor căi rutiere suplimentare la Azuga, Bușteni și Comarnic.”, a scris la acea vreme oficialul pe pagina sa persoanlă de Facebook.

De altfel, Grindeanu a susținut de atunci că în perioada următoare CJ Prahova va lansa licitații pentru execuția acestor drumuri, lucru care s-a și întâmplat în cazul centurii ocolitoare a orașului Comarnic.

,,Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului. Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului.”, a mai transmis în acea perioadă ministrul Transporturilor.

Potrivit oficialului, valoarea totală estimată a celor trei lucrări este de 1,179 miliarde de lei. Această sumă se împarte în: 341 milioane lei pentru Comarnic, 838 milioane lei pentru Azuga și Bușteni.

Toți acești bani vor fi suportați de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.