Infofinanciar > Lumea la zi > Ce zice președintele Austriei despre aderarea României la Schengen?
Lumea la zi

Ce zice președintele Austriei despre aderarea României la Schengen?

cresc-tensiunile-viena-bucuresti
sursa foto arhiva companiei

Alexander Van der Bellen a menționat, referitor la decizia guvernului austriac de a se opune la intrarea României și Bulgariei în Schenghen, că „speră ca într-o bună zi această decizie luată de Executivul țării să fie revizuită”.

Van der Bellen a făcut declaraţille într-o conferință de presă susținută împreună cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și omologul său sloven, Nataša Pirc Musar.

„În momentul în care Guvernul federal austriac a zis nu pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schenghen am venit cu un comunicat public, în care am zis că nu sunt de acord cu decizia Guvernului meu. Nu am văzut sensul blocării României și Bulgariei la sistemul Schengen. Întrebarea este mult mai vastă, cum am putea să controlăm fluxul de oameni care-și caută un loc de muncă sau un azil în cele 27 de state ale UE. Am considerat că decizia Guvernului Federal austriac este greșită, dar sper ca într-o bună zi să fie revizuită. Am avut mai multe contacte cu președintele Iohhannis și președintele bulgar… Și astăzi consider că decizia nu a fost una corectă”, a notat oficialul austriac, potrivit Digi 24.