Infofinanciar > Info > Ce se întâmplă cu aderarea României la Schengen? Marcel Ciolacu, mesaj pentru Nehammer
Info

Ce se întâmplă cu aderarea României la Schengen? Marcel Ciolacu, mesaj pentru Nehammer

Romania-Schengen
Sursa foto: arhiva companiei

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a făcut câteva declarații cu privire la stadiul negocierilor de aderare a țării noastre la spațiul Schengen. De asemenea, în timpul declarațiilor, acesta i-a transmis un mesaj și cancelarului Karl Nehammer.

În cadrul unui interviu televizat la Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu a făcut câteva precizări despre aderarea României la spațiul Schengen. În timpul discursului, acesta i-a transmis și un mesaj cancelarului Karl Nehammer.

România luptă în continuare

Premierul a fost întrebat dacă țara noastră mai poate spera ca Germania și Comisia Europeană să mai poată acționa în vreun fel pentru a convinge Austria să ofere un vot pozitiv.

„Eu am să mă lupt până în ultima clipă și cred că așa este corect. Este cazul să ne jucăm șansele până la capăt. Cancelarul Karl Nehammer, nu Austria și nu austrieci, a transmis foarte clar că nu este de acord, fără nicio motivație.

Toată familia social-democrată europeană susţine aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen de îndată. Mai mult, în acest moment primul ministru al Spaniei, Pedro Sánchez, a spus foarte clar va face tot ce ține de Spania și de el personal să închidem o dată discuția cu spațiul Schengen.

Cancelarul Olaf Scholz a spus că va face tot ce ține de el și diplomația Germaniei ca să încercăm să influențăm decizia cancelarului Karl Nehammer”, este răspunsul pe care l-a oferit premierul țării, Marcel Ciolacu.

Mesaj pentru cancelarul Austriei

„În primul rând, este o umilință la adresa poporului român. E o nedreptate. Românii reacționează în acest fel când sunt nedreptățiți. Ei știu că România acum merită să fie în spațiul Schengen. Și a venit un cancelar al Austriei și a spus că el nu e de acord, fără să justifice. Aici este marea noastră dramă. Repet, când depășești linia roșie fără nicio reținere, poți să fii oricine în lumea politică. În momentul acela iei o decizie radicală.

Când îţi spune Comisia, Consiliul, Parlamentul European, îți spune familia ta europeană, că locul României este în spațiul Schengen și tu spui nu, înseamnă că pe tine te dirijează altcineva.

Dacă te dirijează Putin, fiindcă tu iei în continuare gaze din Rusia, ieşi afară din familia noastră. Pleacă tu din Schengen, pune-ți sârmă ghimpată ceva la graniță”, este mesajul transmis către Karl Nehammer, conform dailybusiness.ro

România în Schengen

Oficialii austrieci nu doresc să permită aderarea României la Schengen. Aceștia și-au exprimat refuzul în mai multe rânduri. De asemenea, aceștia au invocat și mai multe motive pentru care nu doresc să permită aderarea țării noastre. Unul dintre motive este numărul mare de migranți, transmite romania.europalibera.org