Infofinanciar > Info > Ce se întâmplă dacă nu primești voucherul de 700 de lei! Marcel Boloș anunță cum poți primi cardul pentru energie
Info

Ce se întâmplă dacă nu primești voucherul de 700 de lei! Marcel Boloș anunță cum poți primi cardul pentru energie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș
Sursă foto: Economedia

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, i-a îndemnat la calm pe toți beneficiarii voucherelor de energie că aceștia își vor primi ajutoarele promise de Guvern pentru acoperirea prețurilor la facturile de electricitate în perioada următoare.

Distribuirea tichetelor a început să fie derulată de autorități începând din data de 1 februarie, însă, ministrul MIPE a mărturisit că acest proces s-ar putea întinde până pe 20 februarie.

„Procesul se va derula în continuare, astfel încât până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să primească această carduri de energie. Fac apel către toţi cei care sunt beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, aşa cum sunt identificaţi în listele de beneficiari”, a susținut Marcel Boloș.

Ce se întâmplă cu cei fără un „domiciliu stabil”

De asemenea, în această perioadă de timp, oficialul a mărturisit că se va rezolva problema celor aproximativ 550.000 de beneficiari care nu au o adresă exactă de domiciliu (mulți au aceeași adresă de domiciliu).

„Tot în această perioadă se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere, procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 care se află în situaţia pe care am mai precizat-o, cu lipsa nomenclatorului stradal, fie nu s-a operat în cartea de identitate, iar în unor acelor clarificări se va lua decizia de emitere a cardurilor pe parcursul acestor zile. Este un proces care se derulează în paralel cu distribuţia cardurilor

Reamintesc că acest card de energie dă dreptul beneficiarului ajutorului de sprijin de a utiliza banii pe care îi are, încărcat, şi fără acest document nu se pot face plăţi din ajutorul de încălzire”, a mai adăugat oficialul, scrie Realitatea.

În cazul în care mai au nevoie de informații legate de voucherele de energie, românii pot apela la call center: 0319966, a mai spus Marcel Boloș.

Românii încep să-și primească voucherele

Ministrul MIPE, Marcel Boloș, a anunțat că distribuţia voucherelor de energie a început, miercuri, în şapte judeţe din ţară.

„Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri. Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi această distribuţie a cardurilor de energie: Alba, Argeş, Ilfov, Teleorman, Bacău, Bihor şi municipiul Bucureşti”, a anunțat oficialul.

În aceste județe, conform datelor obținute de Agerpres de la Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, vor fi acordate beneficiarilor următorul număr de vouchere: Alba – 37.000, Argeş – 53.000, Ilfov – 29.000, Bucureşti – 106.000, Bacău – 52.000, Teleorman – 27.000, Bihor – 58.000, scrie Digi24.

De asemenea, de joi, 2 februarie, autoritățile vor înmâna alte 132.000 de vouchere. Din acest cuantum, în judeţul Brăila vor ajunge 34.000 de tichete, în judeţul Covasna 21.000, în Giurgiu – 21.000, în Vâlcea 27.000, iar în judeţul Botoşani – 29.000.

Când primesc românii vouchere în 2o23

Potrivit legislației în vigoare, ajutorul de 1.400 de lei pentru acoperirea prețurilor la facturile de energie electrică, acordat sub forma unor vouchere de energie, va fi înmânat românilor eligibili în două tranșe:

a) 700 de lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023;

b) 700 de lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.