Infofinanciar > Info > Ce maşini se vor scumpi în 2024. Și anul trecut prețurile au fost mai mari cu 18%
Info

Ce maşini se vor scumpi în 2024. Și anul trecut prețurile au fost mai mari cu 18%

Prețul parcării se va tripla pentru SUV-uri. sursa foto: pexel.com
Foto; facebook.com

Mai toți experții spun că preţurile maşinilor second-hand vor crește și anul acesta. De altfel, și anul trecut maşinile second-hand s-au scumpit cu 18%. În medie, desigur.

Așa după cum este trendul actual, maşinile electrice şi hibrid sunt primele maşini rulate ce se vor scumpi. Aici le ajută popularităţii în creştere.

Să nu uităm și că ecotichetului Rabla Plus s-a redus, fapt ce poate genera un recul al pieţei de maşini electrice noi. Și o orientare mai cu spor spre second hand.

“Există o cerere crescută pentru maşini second-hand, mai ales pentru cele mai accesibile. Context ce va pune presiune pe preţuri, determinându-le să crească. Alături de dezechilibrul între cerere şi ofertă şi politicile guvernamentale cu privire la ecobonus, inflaţia va continua să joace un rol important. Anticipăm, astfel, preţuri mai mari anul acesta şi un volum ridicat de tranzacţionare pe segmentul electrice SH. Pe de altă parte, maşinile cu motorizare tradiţională îşi vor menţine preţurile sau chiar unele categorii se vor ieftini.  În special cele diesel, în contextul tranziţiei către vehicule mai ecologice”, a afirmat Andrei Duţulescu directorul general al platformei Instant.ro.

Când vor fi interzise mașinile clasice în UE. Lars Carlstrom, CEO Italvolt: „Ar putea duce la pierderea a 1 milion de locuri de muncă și la o recesiune majoră”

Consumatorii sunt deja mai pragmatici în alegerea lor, luând în considerare atât necesităţile practice, cât şi bugetul disponibil.

Maşinile cu un consum eficient sunt tot mai căutate, indiferent dacă sunt pe benzină, motorină, hibride sau electrice.

Căutare au și configuraţiile tehnologice avansate, cum ar fi sisteme de asistenţă a şoferului şi conectivitate îmbunătăţită.

Evidentr, SUV-urile vor rămâne cea mai căutată clasă de autoturisme second-hand.