Infofinanciar > Info > Ce joburi se plătesc cel mai bine? Locurile de muncă cu cele mai mari salarii din România
Info

Ce joburi se plătesc cel mai bine? Locurile de muncă cu cele mai mari salarii din România

sursa infoneamt.ro
sursa foto: infoneamt.ro

Când căutăm un loc de muncă, nivelul salarial și condițiile de muncă sunt factori importanți pentru noi. În plus, experiența și competențele noastre sunt relevante, mai ales dacă suntem interesați de un domeniu care necesită anumite calificări.

Uneori, ofertele de locuri de muncă pot fi potrivite într-o măsură mai mare sau mai mică pentru noi. Indiferent dacă intenționăm să aplicăm pentru un nou loc de muncă sau să ne schimbăm cariera, modul în care ne prezentăm este important. Un curriculum vitae (CV) bine realizat, fie că utilizăm CVMaker.ro, fie că folosim un template simplu din Word, poate fi cheia către un loc de muncă mai bine plătit.

Deoarece piața locurilor de muncă se schimbă în mod constant, noi oportunități de angajare apar în mod frecvent. Uneori, calificările noastre actuale pot fi insuficiente pentru un anumit domeniu, ceea ce poate necesita completarea lor cu cursuri suplimentare. În alte situații, aceste calificări pot fi mai mult decât suficiente pentru a avea un start bun în carieră.

Cele mai bine plătite locuri de muncă din România: IT

În ceea ce privește nivelul de remunerație, domeniul IT este încă cel mai bine plătit. Salariile din acest domeniu pot varia în funcție de nivelul de experiență al angajatului, dar există și cazuri în care se pot obține salarii mai mult decât decente chiar și în absența unei experiențe anterioare.

În domeniul IT, cele mai bine plătite locuri de muncă includ următoarele poziții:

dezvoltator .NET: această poziție poate fi considerată cea mai bine plătită din industria IT. Chiar dacă ești la început și nu ai experiență considerabilă, poți câștiga un salariu net lunar de aproximativ 8.000 RON;

dezvoltator full stack: salariile depind de nivelul la care te afli. Dacă ești la început, poți câștiga între 4.000 și 7.700 RON net pe lună, pe nivelul intermediar salariul poate ajunge până la 10.900 RON, iar pentru nivelul senior, salariul poate depăși 16.000 RON;

dezvoltator frontend: salariul pornește de la 4.000 RON net pe lună și poate ajunge până la 6.000 RON pentru cei care nu au experiență sau au o experiență de până la 2 ani. Pentru nivelul intermediar, salariul este între 7.000 și 9.000 RON, iar pentru cei cu o experiență de peste 4 ani în calitate de dezvoltator senior, salariul poate depăși 9.000 RON net pe lună.

Sectorul bancar

În sectorul bancar, există mai multe locuri de muncă bine plătite care presupun studii superioare în domeniu. Iată câteva dintre cele mai bine plătite poziții din acest sector:

Trader: acesta poate fi un job foarte interesant și bine plătit, cu un salariu lunar care începe de la aproximativ 4.000 RON și poate ajunge la 12.500 RON;

Product manager: un manager de produs câștigă în medie între 3.600 RON și 11.900 RON lunar;

Department manager: și în această poziție, salariul este destul de mare, variația fiind între 3.400 RON și 10.500 RON, în funcție de experiență.

Vânzări

Dacă ești pasionat de vânzări și ai abilități de persuasiune, sectorul de vânzări ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. Calități precum comunicarea, empatia și abilitatea de analiză sunt esențiale pentru succesul în acest domeniu. Cele mai bine plătite locuri de muncă în vânzări includ:

Director de vânzări: Dacă ai și abilități de coordonare, poți fi potrivit pentru poziția de director de vânzări. Salariul pentru această poziție începe de la aproximativ 4.400 RON și poate ajunge la 19.800 RON.

Manager regional: Ca manager regional, salariul de început este de 4.300 RON și poate ajunge la un nivel mediu de 10.400 RON, dar poate fi mai mare.

Manager economic/financiar: Salariul pentru o astfel de poziție poate varia între 3.900 RON și 13.500 RON pe lună.

Marketing

Marketingul este un domeniu de mare importanță în sectorul de vânzări și mereu în tendințe. Creativitatea și organizarea sunt calități esențiale pentru cei care își doresc să lucreze în acest domeniu. Cele mai bine plătite locuri de muncă din sectorul de marketing includ:

Manager de marketing digital: abilitățile de coordonare pot aduce venituri mai mari, iar un manager de marketing digital câștigă în medie între 3.600 RON și 10.400 RON lunar;

Manager de produs în marketing: în această poziție, salariul mediu este cuprins între 2.800 RON și 8.600 RON, dar poate fi mai mare în funcție de performanță;

Manager PR: salariul pentru acest post variază între 2.600 RON și 8.600 – 9.000 RON, în funcție de nivelul de experiență și performanță, potrivit Jurnalul.