Infofinanciar > Lumea la zi > Ce se va întâmpla dacă Rusia va câștiga conflictul cu Ucraina? Au fost dezvoltate planuri
Lumea la zi

Ce se va întâmpla dacă Rusia va câștiga conflictul cu Ucraina? Au fost dezvoltate planuri

Rușii vor să se răzbune pentru pierderile umane suferite (Sursă foto: Capital) Ucraina
Sursa foto: arhiva companiei

Hanno Pevkur, ministrul estonian al Apărării, a evidențiat că unul dintre rezultatele summitului NATO de anul trecut de la Vilnius a fost dezvoltarea unor noi planuri de luptă pentru țările din Europa de Est în eventualitatea unei situații în care Ucraina ar fi amenințată.

El a subliniat că aceste planuri abordează diferite scenarii. Însă, din motive de securitate, detaliile nu pot fi dezvăluite în mod specific. Totuși, Pevkur a asigurat că aceste planuri sunt elaborate în urma unei analize a posibilei poziții a Rusiei în regiunea noastră.

Se pregătește construcția a sute de buncăre fortificate ca parte a unei noi linii defensive. Scopul acestora este de a proteja statele baltice și întreaga alianță de apărare occidentală de un posibil atac rusesc. În sud, Lituania are planuri de a deschide peste o duzină de parcuri de contramobilitate. Aici se vor depozita obstacole antitanc, sârmă ghimpată și blocuri de beton, menite să încetinească avansul potențialilor invadatori.

De asemenea, Letonia, alte două state baltice și Finlanda, au ridicat garduri la granița cu Rusia și Belarus, informează adevarul.ro