Infofinanciar > Info > UiPath se extinde! Compania este interesată de tehnologia britanică de procesare a limbajului pentru documente
Info

UiPath se extinde! Compania este interesată de tehnologia britanică de procesare a limbajului pentru documente

uipath
sursă foto: economedia.ro

Compania specializată în IT româno-americană, UiPath, a achiziționat recent  Re:infer, o companie din Marea Britanie ce se ocupă de procesarea limbajului pentru documente, fondată în 2015 de specialiști de la Univeristy College London. Re:infer este cunoscută pe piața de specialitate pentru că utilizează o tehnologie inovativă de învățare automată prin care se extrage contextul din mesaje, ca mai apoi să fie transformat, cu rapiditate și acuratețe, în date relevante.

„Automatizarea și inteligența artificială sunt o pereche puternică și naturală care permite viziunea întreprinderii complet automatizate”, a declarat Ted Kummert, Executive Vice President, Products & Engineering la UiPath, citat de startupcafe.ro.

Acest tip de tehnologie dezvoltată în Marea Britanie ar permite roboților companiei UiPath să înțeleagă contextul și semantica e-mailurilor, chat-urilor și sesiunilor online de voce. În acest fel se oferă o interacțiune serviciu – clienți mai eficientă. Condițiile în care a fost făcută această tranzacție nu au fost dezvăluite până la acest moment.

O tehnologie mai eficientă

„Clienții noștri sunt plini de documente, comunicări și date de care au nevoie pentru a înțelege semnificația și a o procesa eficient. Combinarea tehnologiei Re:infer NLP cu produsele noastre extinde capacitatea actualelor noastre funcții de automatizare bazate pe inteligență artificială și deblochează noi oportunități de automatizare pentru clienții noștri”, a mai spus Ted Kummert.

„Automatizarea interpretării documentelor și a datelor întărește legătura dintre oameni și sistemele de tehnologie a informației, și face ca datele structurate și nestructurate să supraalimenteze eforturile de transformare digitală în întreprindere”, a declarat Ed Challis, CEO și co-fondator al Re:infer.

Tehnologie în tesatre

În acest moment, funcțiile produsului creat de cei de la Re:infer sunt disponibile clienților UiPath doar în variantă de previzualizare și testare.

Compania UiPath a fost fondată în anul 2005, la București, sub numele de DeskOver, de programatorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă. Sediul central al acestora se află acum la New York, iar în România se află în continuare cel mai mare centru al său de dezvoltare software.

Până la 1000 de angajați are UiPath în România, cei mai mulți fiind în capitală, dar și la Cluj-Napoca. Compania româno-americană s-a remarcat pe piață fiind, lider mondial în roboți software de tip RPA.