Infofinanciar > Info > Ce caută românii atunci când se angajează! Cât de importante sunt beneficiile și salariile mari într-un loc de muncă
Info

Ce caută românii atunci când se angajează! Cât de importante sunt beneficiile și salariile mari într-un loc de muncă

Muncă, Sursă foto: evz
Sursă foto: evz

Conform unui sondaj recent, majoritatea angajaților români ar fi dispuși să-și schimbe locul de muncă pentru salarii mai mari și oportunități de creștere profesională. Când își caută un loc de muncă, aceștia acordă o atenție deosebită beneficiilor oferite, cum ar fi salariul, oportunitățile de dezvoltare, beneficiile suplimentare și programul de lucru flexibil.

Conform unui studiu recent, opt din zece angajați români ar fi dispuși să-și schimbe locul de muncă în cazul în care ar primi oferte avantajoase. Pe de altă parte, 60% dintre aceștia ar refuza o ofertă bună dacă ar avea o experiență neplăcută în timpul procesului de recrutare. Astfel, în plus față de oportunitățile și beneficiile oferite, experiența angajaților în timpul procesului de recrutare poate avea un impact semnificativ asupra deciziei lor de a accepta sau refuza o ofertă de muncă.

Care sunt beneficiile pe care le caută angajații

Potrivit studiului menționat, printre cele mai importante beneficii la care angajații se așteaptă atunci când se uită la ofertele de muncă se numără: un salariu mai mare, beneficii suplimentare mai bune, oportunități de creștere profesională sau poziții mai interesante. Așadar, atunci când angajații își caută un loc de muncă, ei acordă o atenție și atractivității poziției oferite.

Dacă vorbim despre mediul de lucru și cultura organizațională, față de candidații din alte țări, aprecierea din partea șefilor pentru munca depusă este un factor mai mare determinat în căutarea unui loc de muncă pentru angajații români. În comparație cu alți candidați, angajații români acordă o importanță mai mare recunoașterii muncii lor și aprecierii din partea șefilor, atunci când își caută un loc de muncă.

Echilibrul dintre viața profesională și cea personală este considerat important pentru 41% dintre angajații români, față de 19% în cazul angajaților din alte țări. Este important să se respecte acest aspect pentru a asigura un mediu de lucru sănătos și echilibrat pentru angajați.

Cât de important este salariul pentru angajații din România

Conform studiului, salariul reprezintă un factor important pentru cei 53% dintre angajații români, în timp ce doar 21% dintre candidații din alte țări consideră salariul ca un factor important în alegerea unui loc de muncă. De asemenea, 48% dintre români consideră timpul liber plătit ca un factor important, în comparație cu doar 14% dintre candidații din alte țări. Pe lângă asta, în ceea ce privește modul de muncă, aceștia preferă modelul hibrid (unele zile de acasă, altele de la sediu), urmat abia apoi de munca de la birou.

Românii își doresc timp liber și locuri de muncă stabile

Un alt aspect important identificat de acest studiu este dorința angajaților români de a avea un loc de muncă stabil și un echilibru între viața profesională și cea personală. Un procent de 73% dintre români doresc să aibă un loc de muncă stabil care să le permită să petreacă timp cu familia, prietenii și să-și practice hobby-urile, în comparație cu 69% dintre candidații din alte țări. Rezultatul arată că, în comparație cu alți candidați, angajații români acordă o importanță mai mare timpului liber petrecut cu prietenii și familia, conform studiului citat de către Antena3 CNN.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.