Infofinanciar > Lumea la zi > Casa Albă nu crede că uciderea palestinienilor e un genocid. Declarațiile lui Sullivan
Lumea la zi

Casa Albă nu crede că uciderea palestinienilor e un genocid. Declarațiile lui Sullivan

Casa Albă, SUA, Sursa foto Arhiva companiei
sursa foto: arhiva companiei

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat luni că administrația președintelui Joe Biden nu consideră uciderea palestinienilor din Gaza de către Israel în războiul cu Hamas drept un genocid.

Sullivan s-a adresat reporterilor la Casa Albă. El a declarat că Statele Unite dorește să vadă înfrângerea Hamas. Totuși, palestinienii prinși în mijlocul războiului se află în „iad” și că o operațiune militară majoră a Israelului în Rafah ar fi o greșeală.

„Noi nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza este un genocid. Ne-am exprimat ferm respingerea acestei propuneri”, a declarat Sullivan.

Biden s-a confruntat cu critici dure din partea propriilor susținători pe plan intern pentru sprijinul său față de Israel. Unii dintre acești critici au acuzat Israelul de comiterea unui genocid. Mai mult de 35.000 de palestinieni din Gaza au murit, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Gaza.

Sullivan a spus că ar putea exista acum o încetare a focului în Gaza dacă Hamas ar elibera ostaticii. Lumea ar trebui să facă apel la Hamas să se întoarcă la masa negocierilor și să accepte un acord.
Statele Unite lucrează de urgență pentru o încetare a focului și un acord de eliberare a ostaticilor. Sullivan a spus că nu poate prezice când sau dacă un astfel de acord va fi încheiat, potrivit Reuters.