Infofinanciar > Info > Cartierul de lux construit de Pițurcă în Capitală și finanțările sale controversate! Provin banii din firma implicată în scandalul măștilor?
Info

Cartierul de lux construit de Pițurcă în Capitală și finanțările sale controversate! Provin banii din firma implicată în scandalul măștilor?

Catedral Residence, familia Pițurcă, sursă foto catedral-residence.ro
sursă foto: catedral-residence.ro

Familia Pițurcă se află în mijlocul unui scandal uriaș legat de contractele cu măști de protecție din pandemie. Compania Pav Green Energy, în care fiul fostului selecționer este unic acționar, ar fi implicată în acest scandal.

Fiul lui Victor Pițurcă, Alex, este în momentul de față în mijlocul unui scandal uriaș legat de contractele încheiate de statul român cu diverse companii în timpul pandemiei. DNA a transmis că a trimis în judecată peste 70 de dosare cu zeci de inculpați în legătură cu aceste contracte. Direcția mai investighează și compania Pav Green Energy, fondată de Alexandru Pițurcă cu bani de la tatăl său, care ar fi creat un prejudiciu de 8,6 milioane de lei companiei de stat Romarm.

Ansamblul rezidențial de lux din centrul Bucureștiului

Proiectul ansablului rezidențial în care firma lui Alexandru Pițurcă este implicată, sursă foto catedral-residence.ro

Proiectul ansablului rezidențial în care firma lui Alexandru Pițurcă este implicată, sursă foto catedral-residence.ro

Conform Fanatik, aceeași companie a ridicat în centrul Bucureștiului un proiect imobiliar de lux în valoare de 3,5 milioane de euro, în apropiere de Marriott și Catedrala Mântuirii Neamului. Este vorba despre un cartier de blocuri numit Catedral Residente, aflat pe strada Gheorghieni.

Dezvoltatorul ar fi Pav Green Energy, iar proiectul este format din patru tronsoane de blocuri, cu un regim de înălțime D+P+3M+M. Este vorba despre 130 de locuințe, printre care garsoniere, apartamente cu două și trei camere, dar și duplexuri, alături de spații comerciale și o parcare subterană. Garsonierele încep de la o suprafață de 35 mp, iar cele mai mari proprietăți din ansamblul rezidențial, duplexurile cu cinci camere, ajung la peste 250 mp. Valoarea celor mai scumpe imobile trece de 315.000 de euro, fără TVA.

Apartamentele din ansamblul rezidențial Catedral Residence, sursă foto captură ecran site-ul proiectului

Apartamentele din ansamblul rezidențial Catedral Residence, sursă foto captură ecran site-ul proiectului

Chirie de 500 de euro pentru o garsonieră

Un apartament de două camere de 50 mp se închiriază cu 800 de euro pe lună în complex, o garsonieră cam de aceeași suprafață cu 500 de euro pe lună, iar duplexul de patru camere, cu 1.800 de euro pe lună.

Firma Pav Green Energy îl are ca unic acționat pe Alexandru Pițurcă, care a fost pus sub control judiciar în dosarul măștilor vândute către Romarm. Tatăl său, Victor Pițurcă, a fost cel care a venit cu banii în afacere, însă din punct de vedere legal nu este acționar:

„A investit banii mei. Banii aceia care scrieţi că i-au intrat lui Alex Piţurcă în firmă, aceia erau 90% banii mei, nu erau bani câştigaţi. Băiatul meu a vrut să intre în această afacere”, spunea săptămâna trecută, în fața sediului DNA, fostul fotbalist transformat în afacerist.