Infofinanciar > Lumea la zi > Carlos Alcaraz, copilul minune al tenisului spaniol urcă pe locul 6 ATP. Fabulos câți bani a câștigat anul acesta!
Lumea la zi

Carlos Alcaraz, copilul minune al tenisului spaniol urcă pe locul 6 ATP. Fabulos câți bani a câștigat anul acesta!

tenis-sursa-foto-unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Carlos Alcaraz a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Madrid după o finală disputată împotriva lui Alexander Zverev, deținătorul trofeului, cu 6-3, 6-1, în doar o oră și patru minute. Este al patrulea turneu câștigat în 2022 de tânărul din Peninsula Iberică, performanță care îl plasează pe locul 6 ATP începând de astăzi.

Carlos Alcaraz, care a împlinit 19 ani pe 5 mai, a reușit un turneu fabulos în capitala Spaniei învingându-i pe 3 din primii 4 jucători din lume. Ultima dată, această performanță a reușit-o David Nalbandian în 2007, tot la Madrid, când turneul se juca indoor, pe suprafață dură.

În primele tururi, Alcaraz i-a învins pe georgianul Basilashvili și britanicul Norrie. Sferturile de finală i l-au scos în cale pe ”regele zgurii”, Rafael Nadal, de care a trecut în 3 seturi, în timp ce în semifinale l-a bătut pe liderul mondial, Novak Djokovic după un maraton de 3 ore și 38 de minute.

În goana după recorduri

Tânărul tenismen spaniol se află deja și într-o luptă cu recordurile și deține cele mai multe trofee din acest sezon. În total, Alcaraz a jucat 5 finale și le-a câștigat pe toate, una în 2021. Doar Nadal avea mai multe trofee la vârsta sa, 7.

După ce la începutul lui aprilie a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria Mastersului de la Miami, în doar o lună a reușit aceeași performanță și la Mastersul de la Madrid.

”Este minunat să poți să îi învingi pe acești jucători. Să învingi doi dintre cei mai buni jucători din istorie și apoi pe Zverev, numărul 3 mondial. Este un jucător extraordinar. Aș spune că aceasta este cea mai bună săptămână din viața mea.” a declarat ibericul la interviul de pe teren. Alcaraz a ajuns la 10 victorii consecutive.

Carlos Alcaraz câștiguri de 3.6 milioane de euro în 2022

Puștiul iberic a început anul 2022 de pe locul 32 mondial și are o serie senzațională de 28 de victorii și doar 3 înfrângeri. A câștigat deja 4 turnee: Rio de Janeiro, Miami, Barcelona și acum, Madrid. Aceste performanțe l-au calificat deja pentru Turneul Campionilor, care se va disputa în luna noiembrie la Torino.

În același timp cu rezultatele sportive excepționale, au crescut considerabil și câștigurile financiare. Carlos Alcaraz a câștigat anul acesta aproximativ 3.6 milioane de euro conform atptour.com, dublu față de câștigurile de până atunci, 1.8 milioane euro.