Info

Care sunt trei dintre alimentele nerecomandate într-o dietă de slăbit. Ce efecte pot avea asupra sănătății

fastfood sursa foto impact.ro
sursa foto: impact.ro

Atunci când încercați să pierdeți în greutate este important de știut care sunt alimentele nerecomandate într-o dietă de slăbit. Dacă bucătăria dumneavoastră este plină de alimente nesănătoase, care încalcă dieta pe care o urmați, vă va fi și mai greu să slăbiți. Pierderea în greutate necesită o combinație între consumul de mese nutritive, limitarea caloriilor și exerciții fizice.

În timp ce multe dintre alimentele nerecomandate într-o dietă de slăbit de pe această listă par inofensive și au puține sau deloc calorii, ele vă încetinesc cu adevărat metabolismul și îngreunează efortul de a pierde în greutate.

Cartofii prăjiți-cap de listă printre alimentele nerecomandate într-o dietă de slăbit

Walter C. Willett, președintele departamentului de nutriție de la Harvard School of Public Health, scrie că „venerabilul cartof copt crește nivelul de zahăr din sânge și de insulină mai repede și la niveluri mai ridicate decât o cantitate egală de calorii din zahăr de masă pur”. Fostul editor și coautor al blogului Harvard Health, Patrick J. Skerrett, continuă: „Cartofii prăjiți fac același lucru, dar cu o explozie de grăsime în plus”.

Pe lângă faptul că sunt foarte bogați caloric (o porție mare de cartofi prăjiți de la McDonald’s conține 510 calorii), cartofii prăjiți sunt produși folosind un procedeu riscant. S-a demonstrat că prin prăjirea intensă a carbohidraților se produce acrilamida, un compus chimic nociv și cancerigen, care este legat de obezitate.

Cerealele cu arome artificiale

Cerealele dulci și pufuleții  nu fac nimic pentru a vă menține sănătoși sau pentru a vă micșora talia, iar multe cereale împachetează mai mult zahăr bogat în calorii într-un singur bol decât veți găsi într-o gogoașă umplută cu cremă. O bună alternativă ar fi trecerea la cereale sănătoase, cum ar fi fulgii de ovăz. Potrivit unui studiu publicat în Annals of Nutrition and Metabolism, consumul de fulgi de ovăz la micul dejun duce la o mai mare sațietate, mai puțină foame și mai puține calorii consumate la prânz, în comparație cu o porție de fulgi de porumb, chiar dacă caloriile celor două mic dejunuri sunt aceleași.

Biscuiții

Biscuiții din supermarketuri sunt plini  de ulei de palmier, o grăsime care favorizează inflamațiile care cauzează grăsimi, de asemenea, ei creează mai multă dependență decât cocaina sau morfina, potrivit unui studiu efectuat în 2013 pe animale. Un studiu separat a constatat că, dintre toate alimentele existente, biscuiții sunt unul dintre cele mai grele de mancat cu moderație.Odată ce am devenit conștienți de efectele nocive ale grăsimilor care blochează arterele, producătorii au trecut la injectarea în produsele lor a uleiurilor vegetale, cum ar fi soia, porumb, floarea-soarelui, șofrănel sau ulei de palmier, ceea ce nu este cu mult mai sănătos. Asta pentru că aceste uleiuri vegetale au o concentrație mare de grăsime inflamatorie, omega-6, și sunt sărace în grăsime antiinflamatorie, omega-3. Inflamația a fost legată de obezitate, așa că alimentele inflamatorii precum uleiul de soia nu vă vor face niciun favor dacă doriți să slăbiți.