Infofinanciar > Educație financiară > Care sunt cele mai importante lucruri de știut când cumperi o mașină? Economiile la achiziție se pot face ușor
Educație financiară

Care sunt cele mai importante lucruri de știut când cumperi o mașină? Economiile la achiziție se pot face ușor

Mașini, Sursă foto: Huff.ro
Sursă foto: Huff.ro

În ultimul timp, primul gând al adolescenților este să își achiziționeze o mașină, după momentul în care împlinesc vârsta de 18 ani, și își pot obține permisul de conducere. Cu toate că acest lucru aduce și beneficii, este important ca în momentul în care facem o decizie de achiziție atât de importantă precum o mașină, să știm care sunt cele mai ajutătoare trucuri pentru a face și puțină economie. 

Motivele pentru care cumpărarea unei noi mașini a devenit destul de realizabilă sunt majorarea nivelului de trai din România, varietatea extrem de mare de modele de autovehicule din care putem alege și posibilitatea de a putea importa autovehicule din străinătate.  

În plus, în ultima perioadă a apărut și o nouă variantă viabilă în ceea ce ține achiziția unui autovehicul. Cumpărarea unui autovehicul nou nu mai este singura variantă, iar foarte mulți români aleg să cumpere mașini second hand, fie din România sau chiar și din străinătate. 

Există câteva trucuri care aduc un succes extraordinar  

Deși majoritatea oamenilor spun că achiziția unei mașini noi în detrimentul uneia second hand este mai avantajos, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. Cumpărarea unei mașini noi nu mai este singura variantă, și bine înțeles, nu este varianta ideală. 

Analizând principalele beneficii ale opțiunii de a achiziționa în leasing un autovehicul uzat, se constată că este o alegere mult mai bună decât achiziționarea unui autovehicul nou, deoarece această variantă este mult mai eficientă din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, beneficiul financiar nu este singurul beneficiu pe care îl oferă cumpărarea unei mașini cu ajutorul unui program de leasing. 

Astfel, cu ajutorul acestei variante, un individ care își achiziționează o mașină poate beneficia de deținerea unei mașini de ultimă generație, pentru care nu ar fi necesară o investiție mare din punct de vedere financiar. 

De asemenea, ținând cont că mașina achiziționată prin leasing ar urma să se prezinte într-o stare bună din punct de vedere estetic dar și financiar, orice individ care face acest fel de achiziție poate avea posibilitatea de a recâștiga o parte din suma pe care o cheltui pentru achiziția inițială. 

Opțiunea unui autovehicul rulat achiziționat prin leasing devine mai atractivă 

 Pentru a le oferi românilor șansa de a cumpăra o mașină de ocazie fără să se teamă că aceasta se poate strica imediat după achiziție, a fost creată o astfel de idee de afacere. Au fost multe cazuri de acest gen, prin urmare îngrijorarea este mai mult decât justificată. De asemenea, achiziția în leasing trebuie să fie executată într-un mod profesionist pentru a beneficia de acest avantaj și de avantajele menționate mai sus. 

Evident, pentru ca o astfel de achiziție să aibă efectele dorite, ea trebuie făcută prin intermediul unei firme specializate în leasingul de mașini second-hand și nu de la o persoană fizică. O astfel de afacere angajează experți care depun toate eforturile pentru a oferi spre vânzare cele mai practice vehicule, chiar dacă acestea sunt folosite. 

Un alt factor care trebuie evaluat cu atenție înainte de a selecta cea mai bună alegere este durata perioadei de garanție oferită la automobilele de vânzare. Din fericire, unele întreprinderi oferă acum o perioadă de garanție și pentru autoturismele de ocazie care pot fi achiziționate prin leasing. Pentru cei care doresc să achiziționeze un automobil folosit, dar nu vor să se îndatoreze, acesta este un scenariu avantajos pentru ambele părți. Este logic să selectați vehiculul cu cea mai lungă garanție, potrivit Antena 3.

Un alt factor crucial care trebuie luat în considerare înainte de a alege cea mai bună opțiune este reprezentat de costurile care trebuie plătite pentru a efectua tranzacția. Chiar și astăzi, unele întreprinderi încearcă să atragă atenția asupra ratei extrem de scăzute care trebuie plătită pentru achiziționarea unei mașini second-hand, omițând însă faptul că o astfel de achiziție vine și cu comisioane care, de multe ori, nu sunt deloc scăzute.