Educație financiară

Care este viitorul tehnologiei blockchain în epoca informatizării?

blockchain sursa foto patriotsoftware
blockchain sursa foto patriotsoftware

Blockchain este mecanismul de bază pentru criptomonede precum Bitcoin. Tehnologia blockchain poate fi privită ca un registru public, în care toate tranzacțiile angajate sunt stocate într-un lanț de blocuri. Această tehnologie are posibilități de aplicații de mare anvergură dincolo de domeniul financiar, în domenii precum asistența medicală, sistemele de vot și gestionarea documentelor civile, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Având în vedere că majoritatea, dacă nu chiar toată documentația publică și privată se transformă în format digital, folosind tehnologia blockchain, este extrem de important să se găsească modalități noi și inovatoare de stocare, partajare și protecție a acestor date.

Care este viitorul tehnologiei blockchain

Tehnologia care stă la baza Bitcoin și a altor criptomonede, cunoscută sub numele de blockchain, a fost considerată ca fiind viitorul schimbului de informații. Diferite modalități de utilizare a tehnologiei blockchain într-o multitudine de domenii sunt cercetate intensiv; uneori, în spatele scenei, pentru a nu conferi nicio legitimitate criptomonedelor de către băncile și guvernele care se bazează pe monedele fizice pentru a conduce lumea.

O aplicație financiară descentralizată convingătoare ar putea propulsa blockchain în mainstream. Sute de aplicații DeFi sunt disponibile în prezent, iar altele apar în fiecare zi. Jetoanele nefungibile au adus mulți utilizatori noi în lumea blockchain prin jocuri, opere de artă, obiecte de colecție și investiții care sunt implementate cu tehnologia NFT. Unele dintre aceste domenii sunt compuse din milioane de utilizatori potențiali, astfel încât unul dintre ele s-ar putea dovedi a fi aplicația ucigașă a blockchain-ului.

Metaversul s-ar putea dovedi a fi serviciul „pe care trebuie să îl ai” care aduce blockchain-ul în fața maselor. Multe dintre metaversele aflate în prezent în curs de dezvoltare folosesc tehnologia blockchain sub capotă, fie și numai pentru a verifica identitatea și a reprezenta bunurile personale ca NFT-uri.

Tehnologia blockchain răspunde unor nevoi reale în toate aceste domenii, iar oricare dintre ele ar putea exploda în conștiința consumatorilor și ar putea face blockchain-ul omniprezent. Este greu de prezis care ar putea fi acela. Cât de mare este viitorul blockchain? Este potențial uriaș.

Dacă trecutul ne spune ceva, este că, odată ce blockchains va deveni o parte necesară a vieții de zi cu zi, nu vom mai vorbi despre ele. Așa se întâmplă cu fundamentele tehnice esențiale ale aplicațiilor care ucid.

Când a fost introdus Microsoft Office, toată lumea a vorbit o vreme despre Windows. PC-ul tău trebuia să fie compatibil cu Windows. Trebuia să cumperi o copie a Windows. Trebuia să te asiguri că versiunea ta de Windows era actualizată pentru a rula cea mai recentă versiune de Office. Apoi, odată ce Windows a atins masa critică, oamenii nu mai trebuiau să vorbească atât de mult despre el. Utilizatorii de Office puteau să considere Windows ca fiind de la sine înțeles. Windows a continuat să fie esențial, dar atenția utilizatorilor s-a mutat pe aplicațiile care rulau pe Windows, nu pe fundația tehnică.

Așa arată și viitorul blockchain. Pentru o vreme, blockchain va fi în prim-plan. Căutăm dezvoltatori care pot crea aplicații blockchain. Căutăm servicii care pot integra aplicații blockchain cu date care nu sunt blockchain sau servicii care rulează pe blockchains incompatibile. Ne concentrăm pe scalabilitate și securitate. Când va veni revoluția, aceasta se va întâmpla pentru că tehnologia blockchain este o bază matură și stabilă pentru aplicațiile și serviciile pe care ni le dorim. Ne vom concentra pe acestea și nu vom mai vorbi atât de mult despre blockchain. Vom ști că tehnologia blockchain și-a atins succesul atunci când nu vom mai vorbi despre ea.