Infofinanciar > Lumea la zi > Capitala europeană cu cele mai mici prețuri! Destinația perfectă pentru un buget redus
Lumea la zi

Capitala europeană cu cele mai mici prețuri! Destinația perfectă pentru un buget redus

Acest lucru face din Vilnius destinația perfectă pentru un buget redus.
sursa foto: arhiva companiei

Raportul anual al Oficiului Poștal britanic compară prețurile pentru vacanțe scurte în 37 de orașe europene. Vilnius, capitala Lituaniei, este desemnat ca având cel mai bun raport calitate-preț. Costurile sunt cu peste 10% mai mici decât cele ale Lisabonei, ocupanta locului al doilea. Acest lucru face din Vilnius destinația perfectă pentru un buget redus.

Lisabona este considerată cel mai bun oraș din Europa de Vest. Lille, Franța, urcă pe locul al treilea, datorită scăderii de 30% a costurilor de cazare. Amsterdam este identificat ca fiind cel mai scump oraș.

Vilnius impresionează cu frumusețea sa, fiind inclus în patrimoniul mondial UNESCO, conform PROTV.

„Puteți petrece ore întregi rătăcind prin concepția sa de arhitectură, de la clădirile civile baroc fastuoase până la bisericile gotice. Admirați biserica Sfânta Ana din secolul al XV-lea, cu piatră trandafirie, foarte ornamentată, și catedrala neoclasică albă strălucitoare din piața omonimă. În fața clădirii, veți găsi țiglă Stebuklas (care se traduce prin „miracol” în engleză). Acesta marchează punctul de plecare al Căii Baltice, un lanț uman format la 23 august 1989 de două milioane de oameni în Estonia, Letonia și Lituania – cel mai lung lanț uman neîntrerupt din istorie – ca un act de protest împotriva ocupației sovietice”, a scris Forbes despre Vilnius.

La restaurantul Zilvino, puteți savura un bol de borscht de sfeclă sau šiupininė sriuba (cunoscută sub numele de supa mahmurelii), bogată în gusturi delicioase, la aproximativ 3 dolari, perfect pentru o vacanță cu un buget redus.