Infofinanciar > Lumea la zi > Cancelarul Scholz vrea o producție de armament „pe scară largă”. Rheinmetall devine piesă de rezistență
Lumea la zi

Cancelarul Scholz vrea o producție de armament „pe scară largă”. Rheinmetall devine piesă de rezistență

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Foto: facebook.com

Luni, cancelarul Olaf Scholz a pus piatra de temelie pentru viitoarea uzină de producție în cel mai mare complex industrial de apărare al țării, Unterlüss. Potrivit cancelarului, acesta este un „semnal” pentru europeni pentru o producție de armament pe scară largă.

Rheinmetall investește pe termen lung în această nouă fabrică de obuze și cu ambiția de a crește producția de zece ori. Începând cu 2025, aceasta va produce muniție de artilerie de 155 mm. Și va crește treptat capacitatea sa până la 200.000 de proiectile pe an.

Producție de armament „pe scară largă”

„Trebuie (…) să ne întoarcem către producția de armament pe scară largă”, a insistat Olaf Scholz.

”Oricât de dură ar fi această realitate, nu trăim în timp de pace”, a subliniat cancelarul. Pentru Scholtz,  „ambițiile imperiale” ale președintelui rus Vladimir Putin reprezintă „o amenințare majoră”.

Despre Rheinmetall

Producătorul german de armament Rheinmetall a anunţattrecută că a preluat 72,5% din acţiunile producătorului român de vehicule Automecanica Mediaş.  Valoarea tranzacţiei nu a fost anunțată. Anunţul gigantului german, care produce – printre altele – tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa, precum şi obuzierul Panzerhaubitze 2000, reprezintă la prima vedere un succes. mai cu seamă dacă ţinem cont că este a doua încercare a celor de la Rheinmetall de a intra pe piaţa industriei de apărare din ţara noastră. După eşecul înregistrat în urmă cu aproape cinci ani al joint-venture-ului pe care l-a avut cu Uzina Automecanica Moreni.