Lumea la zi

Bursa sângerează! Banca Americii: „Șocul inflației nu s-a terminat”

reuters.com
FOTO: reuters.com

Anul deja perdant al acțiunilor riscă să se înrăutățească pe măsură ce inflația continuă să crească, iar investitorii văd cum profiturile companiilor se reduc, a declarat vineri Bank of America. Acțiunile americane vor suferi și mai multe pierderi, deoarece „șocul inflației nu s-a terminat” Este puțin probabil ca inflația prețurilor de consum să coboare sub 4% – 5% în curând.

O „recesiune” a câștigurilor corporative ar trebui, de asemenea, să ducă acțiunile la noi minime, dar S&P 500 ar putea ieși din piața bear în octombrie. ”Urmăriți ca rata fondurilor federale și randamentele Trezoreriei SUA să se îndrepte spre 4% până la 5% în următoarele patru-cinci luni, deoarece este puțin probabil ca inflația prețurilor de consum să scadă sub 4% până la 5% în curând. Șocul inflației nu s-a terminat”, a scris Michael Hartnett, strateg șef de investiții la Bank of America Securities.

Vineri, acțiunile s-au îndreptat spre pierderi pentru săptămâna aceasta, în parte din cauza creșterii randamentelor titlurilor de trezorerie, în așteptarea unor noi creșteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală. Banca centrală este așteptată să efectueze a cincea majorare a dobânzii din 2022 pe 21 septembrie. Investitorii se așteptau pe scară largă la o majorare a ratei de 75 de puncte de bază de la intervalul actual al fondurilor federale de 2,25% până la 2,5%.

Michael Hartnett, strateg șef de investiții la Bank of America Securities: ”Șocul inflației nu s-a terminat”

La începutul acestei săptămâni, rata inflației din august, de 8,3%, a fost peste așteptări. Prețurile la benzină au scăzut, dar costurile pentru locuințe și alimente au crescut în cursul lunii. Ținta de inflație a Fed este de 2%. Randamentul la 2 ani a depășit ușor 3,9% pentru prima dată din 2007, iar randamentul la 10 ani al Trezoreriei s-a situat în jurul valorii de 3,47%, apropiindu-se de maximul ultimilor 11 ani.

„World max bearish, dar noi spunem că noi maxime ale randamentelor = noi minime ale acțiunilor„, a declarat Hartnett. S&P 500 a pierdut în acest an aproximativ 19% și s-a situat vineri în jurul valorii de 3.856.

Un „șoc de recesiune” al câștigurilor ar trebui să fie, de asemenea, un catalizator pentru noi minime. Banca a subliniat avertismentul trimestrial de profit al FedEx de joi târziu, în care compania de logistică a renunțat și la previziunile de profit pentru anul în curs. Scăderea volumului global s-a accelerat în ultimele săptămâni ale primului trimestru fiscal al FedEx.

Analizând piețele bear din trecut, Hartnett a constatat că declinul mediu de la vârf la bază a fost de 37,3% în 289 de zile. Acest lucru sugerează că S&P 500 – care a atins minimele anului în iunie – își va vedea piața bear încheiată pe 19 octombrie, indicele fiind la 3.020, ceea ce reprezintă un declin de 23% față de închiderea de joi, potrivit markets.businessinsider.com