Infofinanciar > Info > Burduja anunță scăderea prețurilor la facturi! Ce se întâmplă cu plafonarea
Info

Burduja anunță scăderea prețurilor la facturi! Ce se întâmplă cu plafonarea

Sebastian Burduja, ministrul Energiei (Sursă foto: e-device.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Conform informațiilor oferite de către Sebastian Burduja, ministrul Energiei, din luna mai vor scădea prețurile la facturi, mai ales cele la gaze. Dar și în cazul energiei se aplică acest scenariu, asta în ceea ce privește un plafon mai mare, de 1,3 lei pe KWh.

Oficialul din cabinetul guvernamental a vorbit desore acest subiect în cadrul unei conferințe de luni, 8 aprilie. Sebastian Burduja a vorbit cu acest prilej despre posibilitatea ca plafoanele să fie din nou modificate. „În acest moment nu”, răspunde Sebastian Burduja.

„Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat şi care, aşa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulţi români(…) Important este că preţurile în facturi sunt la fel sau scad. Pentru foarte mulţi români, mai ales la gaze, cu siguranţă vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare, iar la energie electrică mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piaţă”, a explicat ministrul, citat de economedia.ro.