Infofinanciar > Info > Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare! „Au fost şi foarte multe dezinformări”
Info

Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare! „Au fost şi foarte multe dezinformări”

Ministrul Muncii, Marius Budăi
Sursă foto: Realitatea.NET

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a declarat că în ceea ce privește personalul din Ministerul Afacerilor Interne, nu se va aplica o creștere bruscă a vârstei de pensionare. El a subliniat că au fost luate în considerare măsuri tranzitorii pentru a evita perturbările în sistem.

„Eu personal nu am aceste semnale. Au fost discuţii, au fost şi foarte multe dezinformări. Nu se face o creştere a vârstei de pensionare bruscă, s-au luat în calcul măsuri tranzitorii, măsuri discutate cu sistemele exact pentru a nu crea bulversări în sistem. Aceste măsuri tranzitorii le-am explicat şi Comisiei la ultima discuţie pe care am avut-o la Bruxelles.

De principiu, acum, la Comisie, inclusiv astăzi-dimineaţă, am avut un call şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, am transmis Comisiei ultimele discuţii pe care le-am avut în cadrul Comisiei de muncă şi observaţiile primite în cadrul Comisiei de muncă şi din momentul în care amendamentele au devenit publice, au fost anumite observaţii, le-am trimis şi acestea comisiei”, a declarat Marius Budăi, după ce a fost întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului dacă a primit de știre că va urma un val de pensionări în cadrul MAI pentru că angajații sunt nemulţumiţi de creşterea vârstei de pensionare.

Analiza PNRR a Băncii Mondiale

Ministrul Muncii a adăugat că în această săptămână va primi ultima analiză de impact de la Banca Mondială.

„Cred că până mâine, cel târziu poimâine, ne parvine de la Banca Mondială şi ultima analiză de impact care va merge către Comisia Europeană, astfel încât am reuşit cu Comisia Europeană să ajungem  spre finalul discuţiei şi ne-au promis că în termenul cel mai scurt ne transmit şi feed-backul dumnealor, pentru că la Ministerul Muncii orice reformă s-a adoptat, am preferat să o discut întâi cu Comisia Europeană până la aprobarea finală, pentru a nu mai avea discuţii pe jalon ulterior aprobării”, a transmis Marius Budăi.

Marius Budăi nu știe de niciun val de pensionări MAI

El a mai subliniat că nu a primit semnale despre un val iminent de pensionări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Budăi a conchis că personal nu a primit astfel de semnale. În plus, a menționat că, în cazul în care există informații diferite de la ministrul de Interne sau ministrul Apărării, trebuie să se țină cont de faptul că sistemul de pensii pentru apărare și ordine publică are propriile case de pensii sectoriale, care nu sunt sub incidența Ministerului Muncii, astfel că nu poate obține informații exacte despre situație.

„Eu personal nu. Dacă domnul ministru de Interne sau ministrul Apărării au alte semnale, dar ştiţi că tot ce înseamnă apărare şi ordine publică au case de pensii sectoriale, la ministere, nu sunt la Ministerul Muncii pentru a şti exact care este situaţia”, a spus Budăi, potrivit ProTV.